top of page
Nimetön suunn.malli.jpg

ESSI PUKARALAMMI

Vyöhyketerapeutti, imetysohjaaja

Essi on ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, vaihtoehtoisista, lempeistä ja lääkkeettömistä hoitomenetelmistä kiinnostunut kokemäkeläinen yrittäjä. 

Hän työskenteli vuosia lapsiperheiden parissa perhetyöntekijänä, mutta valmistuttuaan vyöhyketerapeutiksi 2019 hän perusti Kokemäelle yrityksen Luontaishoitola Rauha. Lisäosaamista Essi haki Helsingistä, jossa kouluttautui WHO:n imetysohjaajaksi sekä syvensi osaamistaan vauvojen vyöhyketerapiassa. 

Essin asiakaskunta on laaja ja hän tekee vyöhyketerapiaa kaiken ikäisille. Vauvat ja raskaana olevat ovat eritoten lähellä hänen sydäntään. Imetysasiat tulivat tärkeiksi, kun Essi tuli äidiksi 2017. Hän huomasi, kuinka vähän imetyksestä annettiin tietoa raskausaikana, kuinka vähän puhuttiin imetyksen mahdollisista haasteista, ja kuinka moni äiti koki riittämättömyyden ja epäonnistumisen tunteita, kun imetys ei sujunutkaan odotetulla tavalla. 

 

Kurssilla Essi jakaa äideille luotettavaa tietoa imetyksestä, sen hyödyistä vauvalle sekä äidille itselleen. Kurssilla käydään läpi myös mahdollisia haasteita, jotka imetystä saattaa vaikeuttaa ja tuodaan esille toimia, joilla ongelmista päästään yli ja imetystä voidaan ylläpitää ja jatkaa niin kauan kuin äidin toiveena on. 

Imetyksen lisäksi Essi keskittyy kurssilla vauvan vyöhyketerapeuttiseen hierontaan. Kurssilla tarkastellaan, mitä vyöhyketerapia on, miten sillä saadaan apua vauvan yleisimpiin vaivoihin sekä pohditaan, mistä vauvojen vaivat useimmiten johtuvat. Essi opettaa äideille muutamia konkreettisia hierontaotteita sekä -kohtia, joilla jokainen voi jatkossa tukea oman lapsensa hyvinvointia.

bottom of page