Lapsi-vanhempi kendo kuva.jpg

JAPANILAISEN MIEKKAILUN KESÄKURSSI

24.–25.7.2021

Tule tutustumaan japanilaisen miekkailun saloihin ammattitaitoisten ohjaajien johdolla! Omat ryhmät aikuisille ja nuorille sekä perheille. Kurssi tarjoaa kaikille kurssilaisille lajiin liittyviä liikunnallisia ja kulttuurisia kokemuksia.

Japanilainen miekkailu

24.–25.7.2021 klo 10-15 

Kurssille ovat tervetulleita kaikki japanilaisesta miekkailusta kiinnostuneet. Aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvita.


Kurssin osallistujat jaetaan perheryhmään sekä nuorten ja aikuisten ryhmään. 

Varustaudu esimerkiksi verryttelyhousuihin ja pitkähihaiseen paitaan, jossa on hyvä liikkua. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Kurssipäivien aikana pidetään pidempi lounastauko sekä tarpeen mukaan lyhyempiä taukoja. Varaa mukaan omat eväät ja juomapullo!

Opistokampuksen viihtyisissä asuntoloissa on mahdollisuus majoittua edullisesti kurssin ajan.

Opettajat ovat Porin kendoseura ry:stä.

Kendokata & varusteharjoittelu:

  • Kari Ruuhilahti 

  • Tuomas Kallio

  • Jarno Hujanen

Sporst Chanbara:

  • Teijo Reunanen

  • Vesa Harell

Nuoret ja aikuiset

Nuorten ja aikuisten ryhmään ovat tervetulleita yli 12-vuotiaat nuoret ja aikuiset.


Toiminta muodostuu kolmen osa-alueen harjoittelusta.

  • Kendon kata -osuuden harjoittelussa liikeradat ovat laajoja, rauhallisia ja venyttäviä (verrattavissa keppijumppaan), mutta sisältävät kuitenkin japanilaisen kahden käden miekan lyöntitekniikat (puolustus ja hyökkäys) sekä hengitystekniikan käyttöä. Mukana myös lajiin kuuluvien etikettien harjoittelua.


  • Shinailla (bambuinen miekka) ja suojavarusteilla (bogu) toteutettava harjoittelu on enemmän dynaamista, jatkuvampaan liikkumiseen perustuvaa miekan käytön harjoittelua. Tavoitteena on samalla kehittää oikeanlaista hengitystekniikkaa, käyttämällä harjoittelijan ääntä ”työkaluna”. Harjoittelussa tehtävät lyönnit suoritetaan suojavarusteisiin eli harjoittelu on täyskontakti-muodossa.


Molemmissa harjoitteluissa on mukana myös lajiin kuuluvien etikettien harjoittelua. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin ja varustuksena esimerkiksi verryttelyhousut ja pitkähihainen paita.


  • Sports Chanbara, on myös Japanista peräisin oleva miekkailulaji, jossa kaksi ottelijaa ottelee toisiaan vastaan erilaisilla ilmatäytteisillä aseilla. Ottelijoilla voi olla samanlaiset tai erilaiset aseet. Aseet voivat olla lyhyestä tikarista (tanto) miekkaan (katana) ja keihääseen (yari). Sports Chanbara on nykyaikainen, helposti lähestyttävä tapa japanilaiseen miekkailuun. Ottelijoiden aseet ovat ilmatäytteisiä ja osumat ottelussa voidaan myös lyödä perille asti. Vaikka aseet ovat ilmatäytteisiä, ottelijat käyttävät myös kevyttä kypärää, jonka tarkoitus on suojata päätä, silmiä ja korvia. Muutoin varustus on melko vapaa, suositeltavia ovat esimerkiksi judon tai karaten housut ja pitkähihainen paita. Sports Chanbarassa liikutaan paljain jaloin. Sports Chanbarassa voidaan heti ensiharjoituksista lähtien lähteä ottelemaan. Harjoittelijalle se onkin iso etu, koska on mahdollista päästä miekkailemaan kaverin kanssa ennen monen viikon harjoittelua.

Perheryhmä

Perheryhmään ovat tervetulleita 6–11 -vuotiaat lapset oman aikuisen kanssa.


Lajina on Sports Chanbara. 

Sports Chanbara on Japanista peräisin oleva miekkailulaji, jossa kaksi ottelijaa ottelee toisiaan vastaan erilaisilla ilmatäytteisillä aseilla. Ottelijoilla voi olla samanlaiset tai erilaiset aseet. Aseet voivat olla lyhyestä tikarista (tanto) miekkaan (katana) ja keihääseen (yari). Sports Chanbara on nykyaikainen helposti lähestyttävä tapa japanilaiseen miekkailuun. Ottelijoiden aseet ovat ilmatäytteisiä, joten osumat ottelussa voidaan myös lyödä perille asti. Vaikka aseet ovat ilmatäytteisiä, ottelijat käyttävät myös kevyttä kypärää, jonka tarkoitus on suojata päätä, silmiä ja korvia. Muutoin varustus on melko vapaa, suositeltavia ovat esimerkiksi judon tai karaten housut ja pitkähihainen paita.

Sports Chanbarassa liikutaan paljain jaloin. Sports Chanbarassa voidaan heti ensiharjoituksista lähtien lähteä ottelemaan. Harjoittelijalle se onkin iso etu, koska on mahdollista päästä miekkailemaan kaverin kanssa ennen monen viikon harjoittelua.


Perheryhmässä lähestymme lajia lisäksi hauskojen leikkien ja pelien kautta. 


Kurssin hinnat: 
Aikuisten ja nuorten ryhmä 40 €/henkilö
Perheryhmä 40 €/lapsi ja 20 €/aikuinen

Majoitus:

20 €/hlö/yö kahden hengen huoneessa

30 €/hlö/yö yhden hengen huoneessa

ILMOITTAUDU 11.7.2021 MENNESSÄ!

Tutustu koulutuksen peruutusehtoihin täällä.

Kari Ruuhilahti

Tervehdys hyvät kurssilaiset!

Täytin juuri hetki sitten 55 vuotta ja ”miekan tiellä” olen saanut kulkea 30 vuotta. Seuratoiminnassa olen ollut mukana alusta asti, kun Porin Kendoseura virallisesti perustettiin 11.1.1992. Ensikosketus kendoon oli kuitenkin syksyllä 1991, viikonlopun tutustumisleirillä Porin Lyseolla, jolloin kendourani sai alkunsa. Ennen kendon aloittamista harrastin muutaman vuoden Shotokan karatea mutta se jäi, kun lähdin YK:n rauhanturvaajaksi E-Libanoniin ja Namibiaan.

Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi nuorta miestä (18-vuotias ja 20-vuotias) ja asustelemme Noormarkussa. Päätyökseni toimin Länsirannikon koulutus Oy Winnovassa rakennuspuolen opettajana. Teen myös työtä oman yritykseni puitteissa. Yritykseni keskittyy niin sanotusti rakentamisen laadunvalvontaan (lämpökamerakuvaus, tiiviysmittaus, äänimittaus) mutta myös metallinetsintä kuuluu yritykseni toimintaan.

Harrastuksiini kuuluu myös Sports Chanbara, jota omalla salillamme, PoriDojolla, aloimme harjoitella 2015 alkaen, sekä erilaiset puutyöt koriste-esineistä huonekaluihin.

Mielilauseeni “rohkeus ja vilpittömyys yhdessä” sisältää ajatuksen, jossa uuden edessä vaaditaan rohkeutta, jotta pääsee eteenpäin. Vilpittömyys tuo siihen jatkuvuutta ja varmuutta.

Uskon, että sinäkin saat tältä kurssilta mieluisia, uusia, liikunnallisia kokemuksia sekä mahdollisuuden oppia itsestäsi jotain uutta. Tervetuloa kurssille!