Niina Kastari kuva 6.jpg

NIINA KASTARI

Pilates ja kehonhuolto

Niina Kastari on ihmisen kokonaisvaltaisesta kasvusta ja kehollisen harjoittelun mahdollisuuksista kiinnostunut tanssipedagogi.
 
Hän on työskennellyt useita vuosia tanssin ja liikkeen parissa opettajana ja myös esiintyjänä keskittyen erityisesti nykytanssiin ja somaattiseen harjoitteluun. Maailman ihmeistä ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneena ihmisenä Niina on ehtinyt kouluttautua kasvatustieteen maisteriksi, tanssinopettajaksi AMK ja Somatic Pilates -ohjaajaksi.  Niina on työskennellyt tuntiopettajana esimerkiksi taiteen perusopetuksessa, tanssin ammatillisissa opinnoissa sekä yliopistotason näyttelijäntyön koulutuksessa. Länsi-Suomen opistolla Niina toimii paitsi opettajana myös koulutussuunnittelun tehtävissä. 

Kehollisuuden ja liikkeen opettajana Niina ohjaa ihmisiä luomaan rehellisen yhteyden itseensä, toisiin ihmisiin ja ympäristöönsä. Hänelle tärkeitä arvoja opetustyössä ovat jokaisen osallistujan kunnioittaminen, kokemuksellisuus ja tutkiva mieli sekä kokemusten jakaminen ja yhdessä tekemisen ilo. Opettajana Niina on asiastaan innostunut, täsmällinen ja lempeä. 

Niinan tunneilla harjoitetaan kehontuntemusta, kehonhallintaa ja ryhtiä pilatesperiaatteiden sekä tanssillisten koordinaatio- ja liikeilmaisuharjoitusten avulla. Kehotietoisuus ja keho-mieli -yhteys ovat opetuksessa keskeisellä sijalla. Liikettä lähestytään lempeästi ja kehoa hyväksyvästi. Opetuskokonaisuuden aikana opiskelijalla on mahdollisuus tehdä kehostaan ja näin ollen itsestään entistä tarkempia havaintoja, herkistää kykyään tuntea kehossa tapahtuvia muutoksia, löytää ergonomisempia tapoja olla ja liikkua sekä vapauttaa kehollista ilmaisuaan.