top of page
Etsi
  • opisto

Musiikkiteatteri kiittää ja kumartaa


Upea lukuvuosi näyttelemisen, laulun ja tanssin parissa on saatu kunnialla päätökseen. Lukuvuoden aikana opittiin hurjan paljon uutta, päästiin haastamaan itseä esittävän taiteen tekijänä, koettiin ikimuistoisia hetkiä näyttämöllä ja näyttämön ulkopuolella ja luotiin syviä ystävyyssuhteita. Me opettajat olemme opiskelijoistamme hurjan ylpeitä! Ja kiitollisia siitä, että pääsimme toteuttamaan tämän koulutuksen ensimmäistä kertaa onnistuen siinä varsin mainiosti ainakin, jos opiskelijoiden antamaan palautteeseen on uskominen. Viimeisestä opiskelupäivästä ei selvitty kyyneleittä, sillä yhteisen opiskelutaipaleen päättyminen nosti tunteet pintaan niin opiskelijoilla kuin opettajilla. Opiskelijamme Niilon sanoin, "en vaihtaisi tätä kokemusta mihinkään muuhun".

Alla opiskelijamme Johanna kertoo kokemuksiaan musiikkiteatterin opiskelemisesta Länsi-Suomen opistolla.

Länsi-Suomen opiston musiikkiteatterilinja.
Lukuvuoden 2022-2023 opiskelijoita sekä opettajia päätöspäivänä.

"Musiikkiteatterin opiskelun aloittaminen oli itselleni vaikean taipaleen takana, mutta kahden pääsykokeen jälkeen pääsin kevätlukukaudeksi mukaan. Opiskelun alkaessa jännitys oli suuri, sillä muu ryhmä oli jo toiminut yhdessä syksystä asti. Mietin, että miten mahdan päästä mukaan ryhmään ja siihen tekemiseen, jota toiset olivat jo harjoitelleet kauemmin. Tämä pelko osoittautui turhaksi ja sain itselleni todella hyviä ja rakkaita ystäviä, joiden kanssa kanssa ylitettiin monenlaisia esteitä toisiamme kannustaen ja tukien. Hitsauduimme todellakin yhteen. Oma ilmaisuni kehittyi monella alueella tässä turvallisessa ympäristössä ja pääsin eroon henkisistä blokeistani, jotka ovat estäneet minua edes yrittämästä.


Omalla kohdallani tapahtui paljon erityisesti tanssin ja liikunnan suhteen. Ensinnäkin opin kuuntelemaan kehoani tavalla, jota en ole koskaan ennen ymmärtänyt. Ja tanssiliikunnassa pääsin irti suurista peloista, jotka estivät minua nauttimasta tanssi-ilmaisusta. En edes itsekään oikein ymmärrä, mitä tapahtui, mutta nyt pystyn nauttimaan ja hyvin nopeasti hiljentämään sisäisen vääränlaisen äänen, joka yrittää vielä toisinaan kertoa minulle, että en saa. Mutta osaanpas ja uskallan yrittää ja harjoitella. Ja aivan konkreetti asia, joka muistuttaa minua kehityksestäni on....,

että saan laitettua koko kämmenet lattiaan jalat suorana. Minulle iso asia, sillä ennen en saanut edes koskettua sormenpäillä lattiaan.

En enää pelkää mun elämän eessä, vaan uskallan lähteä liikkeelle ja mennä sinne minne tuuli kuljettaa. Osaan, yritän ja harjoittelen. Olen kiitollinen siitä, että pääsin toteuttamaan yhden suurista unelmistani ja tästä vaan jatketaan eteenpäin. Tämä ei ole loppu, vaan tämä on alku. En osaa edes sanoin kuvata sitä kiitollisuutta, jota tunnen. Joten ihanaa alkavaa kesää kaikille, tavoitelkaa unelmia ja antakaa tuulen kuljettaa."


Kirjoittanut Johanna Toivanen-Perko


Länsi-Suomen opiston musiikkiteatterilinjalta saa monia hyödyllisiä eväitä tulevaisuuteen.
Musiikkiteatterilinjan opiskelija Johanna Toivanen-Perko

 

HAKU SEURAAVAAN KOULUTUKSEEN ON AUKI NYT.

LUE LISÄÄ JA HAE: MUSIIKKITEATTERI | LÄNSI-SUOMEN OPISTO


Länsi-Suomen opisto

www.lansisuomenopisto.fi

opisto@lsopisto.fi

02 560 7750 (toimistoaikoina)


77 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page