Kesäkuun toinen viikko 13.-16.6.2022 oli opistolla taas paritanssin täyteinen viikko kun eri vuosikurssien opiskelijat kokoontuivat yhteiseen kertausviikonloppuun. Tämä kurssi on kolmen viikon tiiviskurssien lisäksi osoitus siitä, miten opisto reagoi opiskelijoiden toiveisiin ja on valmis lisäämään erilaisten tanssikurssien määrää.
Paritanssi koukuttaa
Pitkien paritanssikurssien osallistujat pääsevät opistolla mukaan tanssikuplaan, josta on vaikea päästää irti. Tästä osoituksena on se, että heistä moni palaa kursseille uudestaan ja uudestaan.
MONI VOISI KYSYÄ, EIKÖ TANSSIMINEN JO RIITÄ, ETKÖ OSAA JO TARPEEKSI?
Ylläoleva kysymys on sellainen, joka esitetään monelle opiston kursseja käyneille. Useampi on käynyt kolmen kuukauden kurssin ainakin kahteen kertaan ja lisäksi osallistunut lyhyemmille kursseille. Vastaus kysymykseen on siis aika ilmeinen: Ei riitä, haluan oppia lisää!
Opiston opettajat ovat rakentaneet kokonaisuuden, jossa opiskelija pääsee aidosti rakentamaan omaa taitoaan omista lähtökohdistaan käsin ja oppii ymmärtämään mitä osaa ja mitä ei vielä osaa eli mitä voi vielä harjoitella. Kun harjoitteluun saa oikeanlaisia eväitä ja huomaa niiden auttavan, nälkä kasvaa syödessä ja käy niin että kursseille hakeutuu yhä uudestaan hakemaan lisää ymmärrystä ja sitä kautta lisää osaamista sekä kehoon että mieleen.
Kertauskurssilta uusia ajatuksia
Kertauskurssi oli rakennettu tiiviimmäksi kokonaisuudeksi kuin pidemmät kurssit. Kurssille ilmoittautuneilta kysyttiin toiveita ja niiden pohjalta tehtiin lukujärjestys ja valittiin tuntien aiheet, jotka osallistujat saivat etukäteen tietoonsa. Mukana oli sekä pitkillä kursseilla läpikäytyjen tanssillisten asioiden kertaamista että joku uusi näkökulma tuttuihin tanssilajeihin.
MITKÄ KONKREETTISET ASIAT OVAT NIITÄ, JOIDEN KANSSA AIOT JATKOSSA TEHDÄ TÖITÄ: " YKSINKERTAISILLA KUVIOLLA SAA LISÄÄ TANSSILLISUUTTA. LIIKKEIDEN LOPPUUN ASTI VIEMINEN LATTAREISSA. TAHDIN SISÄLLÄ PYSYMINEN SILLOIN KUN SE ON TARKOITUKSENMUKAISTA."
Anniina pystyi muiden töiden vuoksi olemaan paikalla vain maanantaina, mutta kurssilaiset saivat häneltä mojovan annoksen eväitä rumba-boleron ja cha chan kehittämiseen. Elisa aloitti omat opetuksensa jenkka/sottiisilla ja tunnilla saatiin näihin lajeihin paljon uusia kansantanssivariaatioita. Lassen keskiviiko kyselytunnilla käytiin mielenkiintoisia keskusteluja tanssirytmeistä ja ongelmabiiseistä. Niina huolehti joka päivä siitä, että kurssilaisten kehonhuolto oli kunnossa. HÄnen kanssaan tutustuttiin Barré-tekniikkaan ja tehtiin Pilatesharjoituksia.
Paritanssissa pääpaino oli erilaisissa fokseissa, joihin opiskelijat pääsivät tutustumaan ennakkoon Lissun laatiman kirjallisen materiaalin avulla. Tämä materiaali valotti foksin, hitaan foksin ja quickstepin syntyneen täysin rintarinnan 1920-luvulla kun englantilaiset tanssinopettajat alkoivat vakioimaan tuolloin tanssittuja lajeja tanssinopetusta varten. Yhteinen historia on pitkä ja meillä Suomessa foksi on muotoutunut omanlaisekseen ja lisäksi sen rinnalle on tullut fusku, jota voidaan tanssia samoihin biiseihin. Suomalaista foksia ja fuskua lähestyttiin siis historian kautta ja lisäksi tutustuttiin siihen, miten vakioitua foxtrotia (hidas foksi) ja quickstepia voidaan muokata tanssilavakelpoisiksi. Tämä kokonaisuus koettiin kurssilaisten puolelta erityisen mielenkiintoiseksi ja sen myötä syntyikin aivan uusi tanssilaji FOKSU. Ehkä näet sitä jossain lavalla kesän aikana!
MIKÄ OLI SUURIN OIVALLUKSESI KERTAUSKURSSILLA: "HISTORIALLINEN NÄKÖKULMA FOKSIIN, AIVAN UUDENLAISTA PEDAGOGIIKKAA!"
Paritanssikurssit jatkuvat syksyllä
8. -25.8.2022 opistolla pääsee laajentamaan osaamistaan eri swinglajeissa. Kurssin opettajina ovat lajin erityisosaajat: Anni Heikkinen (lindy hop, vanhat soolojazzit), Hanna Tuominen (bugg, fusku) ja Tommi Koivula (boogie woogie, bugg, fusku ja muut erikoislajit). Kurssin vastaavana ja ”kotiopettajana” eli asioiden harjoituttujana toimii Lissu Kontturi-Paasikko. Ilmoittaudu kurssille 11.7.2022 mennessä.
1.9.-30.11.2022 sukelletaan taas kolmen kuukauden tanssikuplaan Lissun ja muiden opettajien kanssa. Mukaan on jo ilmoitunut opiskelijoita, mutta vielä tarvitaan jokunen lisää. Tuletko sinä mukaan?
コメント