top of page
Etsi
  • liisakontturi-paas

SYKSYN VÄRIT SEKOITTUVAT PARITANSSIN TANSSIKUPLASSA

Päivitetty: 8. syysk. 2023

Huittisten Länsi-Suomen opiston maine korkeatasoisena paritanssin opetusta tarjoavana tahona vahvistuu vahvistumistaan. Opiston paritanssikursseilla saa hypätä tanssikuplaan ja nauttia perusteellisesta, yksilöllisestä opetuksesta ammattitaitoisten ja ihmisläheisten opettajien johdolla. Kursseihin jää koukkuun ja yhä useampi opiskelija palaakin opistolle kerta toisensa jälkeen joko osallistumaan yksittäisiin opetuspäiviin tai olemaan mukana tiiviskursseilla tai jopa kertaamaan asioita toiselle pitkälle kurssille.


Maanantaina 4.9.2023 aloitti uusi 3kk paritanssikurssi oman tanssimatkansa. Alla perinteinen aloituskuva opiston kuistilla. Kuvassa mukana opettajat Lissu, Lasse, Elisa ja Niina.
Kurssin paritanssin vastuuopettaja Lissu Kontturi-Paasikko ylläpitää LSO"vanhat" Whatsapp-ryhmää, jossa käydään vilkasta keskustelua siitä, mitä seuraavaksi toivottaisiin ja mitä on luvassa. Opiston suunnitteluopettaja Niina ottaa ideoita vastaan avoimin mielin ja suurin osa opiskelijoiden toiveista on saatu toteutettua muodossa tai toisessa


Paritanssi-kurssit alkoivat kahden viikon viikkoa swingeillä


Tämä paritanssisyksy alkoi kahden viikon Swingejä Lindystä Westiin -kurssilla, jonka aikana sukellettiin swingmusiikin ja -tanssien maailmaan. Osallistujien toiveena oli, että kurssilla painotettaisiin näiden lajien ”äitiä” Lindy Hopia ja tämä toive toteutuikin hienosti.
Kurssin alussa opettamassa vieraili Oulun ammattikorkeakoulun lehtori Anni Heikkinen, jonka kanssa perehdyttiin Lindy Hopin perusteisiin ja tutustuttiin muihin swingaikakauden tansseihin. Nämä pysyivät pohjana muulle opetukselle ja uudempia lajeja tanssittiin vertaillen ja pohtien niiden ja musiikin yhteyttä ja eroja kanta-äitiin. Tanssillisten asioiden eroja haettiin kehoon kurssin omien opettajien Lissun, Anniinan ja Elisan johdolla ja musiikkeja kuunneltiin analysoiden huikean asiantuntijan Lasse Paasikon opastuksella. Toinen vierailija kurssilla oli Rake Salo, jonka opetustyyliin opiskelijat ihastuivat kevään pitkällä kurssilla. Raken kehitti tanssijoiden taitoja buggissa ja hänen kanssaan saatiin pieni maistiainen West Coast Swingistä ja taas omien opettajien kanssa pohdittiin eroja ja yhtäläisyyksiä.


Kurssin lopuksi oli huikeaa nähdä, miten lajien erot oli sisäistetty ja porukka pystyi tunnistettavasti muuttamaan tanssia Lindystä Westiin!


Kuvassa pieni mutta pippurisen innokas swingjengi. Erityiskiitos opiston kurssien ensikertalaisille, Ivalosta saakka mukaan tulleille Merjalle ja Anssille!
Syksyn pitkä paritanssin kurssi


Syksyn pitkä paritanssikurssi alkoi heti swing-kurssin jälkeen ja maanantaina 4.9.2023 juhlasalin valtasi uusi opiskelijajoukko. Kurssille on ilmoittautunut 10 opiskelijaa, joista kaksi on ”vanhoja tuttuja”, loput 8 ensimmäistä kertaa tekemisissä opiston paritanssin kanssa.


Tämän kurssin suunnittelussa on otettu huomioon opiskelijoiden toiveet viikon kestävistä tiiviskursseista ja kurssin sisällä tanssitaankin kolme tiivaria, joihin saadaan osallistujia myös kurssin ulkopuolelta.


Ensimmäisen viikon opetus pitikin sisällään tanssin ja paritanssin yleisiä perusteita, joiden ymmärtäminen auttaa oppimaan spesifimpiä asioita.


Eka viikolla ollaan tutkittu seuraavia ilmiöitä:

- vartalonkannatus ja -linjaukset

- painonsiirto vakiotanssityyppisissä lajeissa

- painonsiirto ja lattiatuntuma lattareissa

- tanssiotteen tuntuma suljetussa ja avoimessa otteessa

- parityöskentelyn perusteet vakio- ja lattarityyppisissä lajeissa

- rytmiikan perusteet


Paritanssikurssin opettajat


Kurssin opettajakunta on vanha tuttu: vastuuopettajana Lissu Kontturi-Paasikko, joka opettaa kurssilla paritansseja ja tanssitietoa. Hänen lisäkseen paritanssia opettavat Elisa Ahonen ja Anniina Koivuniemi, tanssimusiikin rytmiikkaa ja populaarimusiikin kehitystä Lasse Paasikko sekä kehonhuoltoa, anatomiaa ja kehonhuollollista balettia Niina Kastari.Syksyn kurssin isona sivulajina kulkee matkassa mukana Hanna Tuomisen vetämä swinglajit, pääpaino tulee olemaan Buggissa ja West Coast Swingissä. Oulun ammattikorkeakoulun kanssa tehdään opettajavaihtoa ja opettamaan saadaan lehtori Anssi Kirkonpelto. Lisäksi tiivareilla vierailevat Rake Salo ja Saara Tuikkala.


Opiskelijoiden ajatuksia ekan viikon jälkeen

  • Hymy suupielissä. Eka viikko takana ja vielä 12 jäljellä!

  • Kehoon ja mieleen sai muistutuksen siitä, miksi tanssin.

  • Vasta viikko kurssia takana ja jo nyt on tullut hoksauksia niin tanssitekniikasta, musiikista kuin kommunikaatiostakin ja vasta näin alussa ollaan. Lupaa siis tosi hyvää! On myös vahva tunne siitä, että ollaan ns. hyvissä käsissä ja opetus on ollut täyttä timanttia.

  • Pari asiaa on selvinnyt: En ole tullut tänne turhaan, enkä ole tullut väärään paikkaan.

  • Tuntuu, että kaikki odotukset ovat ylittyneet: kaunis ihana paikka, hyvä asuinhuone, mukavaa porukkaa ja ennen kaikkea loistavan hyvää opetusta!!!

Tule mukaan tiivareille!Nämä kurssit ovat omia kokonaisuuksiaan eli mukaan voi tulla vaikka ei aiemmin olisi ollut opiston paritanssikursseilla. Kaikki viikon tanssitunnit keskittyvät tiivarin lajeihin, teoriatunneilla voidaan tunnista riippuen sivuta yleisempiä asioita.250 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page