Retkeily Pitkospuukuva.jpg

RETKEILYKURSSI

25.–26.9.2021

Ota retkeilytiedot ja -taidot haltuun ja lähde eräoppaan kanssa päiväretkille
Puurijärvelle ja Harjureitille!

Retkeilykurssi sopii aloitteleville retkeilijöille ja heille, jotka haluavat syventää tai palautella mieleen retkeilyssä huomioitavia asioita. Erä- ja luonto-opas Hanna Renforsin johdolla osallistuja saa perusvalmiudet ja tietämystä omatoimiseen retkeilyyn.

Innostu retkeilystä Länsi-Suomen opistolla!

Lauantai 25.9.2021 klo 9.30-15.00
Sunnuntai 26.9.2021 klo 9.30-15.00


Kurssi on suunnattu aikuisille ja nuorille. Alaikäraja kurssille osallistumiseen on 12 vuotta, mutta myös nuoremmat lapset, joilla on patikointikokemusta ja kiinnostusta myös teoriaopetukseen ovat tervetulleita kurssille oman aikuisen kanssa. Alle 18-vuotiaalla tulee olla huoltajan lupa osallistumiseen. Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa retkeilykokemusta. Kurssi ei sovellu liikuntarajoitteisille.


Kurssilla saat runsaasti tietoa ja mahdollisuuden oppia asiat ja taidot, joita tarvitset retkeilläksesi ja yöpyäksesi omatoimisesti ja turvallisesti luonnossa. Tutustumme kurssin aikana kattavasti retkeily ja vaellusvarusteisiin sekä niiden valintaan. Opit kartan ja kompassin käyttöä. Opit tulentekoa sekä retkiruokasuunnittelua. Käydään läpi, miten luonnossa liikutaan vastuullisesti jokamiehenoikeuksia ja retkietikettiä noudattaen. Käydään läpi myös erilaisia retkikohteita ja reittejä.
Jos tulet kauempaa, voit majoittua viihtyisällä opistokampuksellamme.

Lauantai 25.9.2021

Aloitamme Länsi-Suomen opistolla (Aino Voipion tie 30, Huittinen) tutustuen muun muassa keskeisiin retkeilyvarusteisiin ja niiden pakkaamiseen, kartan ja kompassin sekä karttasovellusten käyttöön ja retkeilyn ruokahuoltoon. 
Lounasruokailu tapahtuu opistolla. Varaa omat eväät mukaan!
Ruokailun jälkeen siirrytään Puurijärvi-Isosuon kansallispuiston Isosuon pysäköintialueelle (Mutilahdentie 201, 32700 Huittinen) ja tehdään retki suomaastossa.

Sunnuntai 26.9.2021

Päivä aloitellaan suoraan Harjureitiltä Vampulan Ulkoilumajalta Harjuntie 407 Säkylä. Päivä vietetään retkeillen harjumaastossa. Päivän aikana pidetään taukoja, joilla käydään läpi retkeilyasioita. Päivän lounas valmistetaan maastossa. Valittavana on Tactical Foodpack -retkiruokia, jotka sisältyvät kurssin hintaan. Niistä löytyy myös vegaanisia, laktoosittomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

Mukaan tarvitset: 

  • säänmukainen, ulkoiluun sopiva vaatetus ja kengät

  • puukko

  • tulitikut

  • juomapullo

  • lauantaille omat lounaseväät

  • sunnuntaille retkikeitin, jos omistat sellaisen (ei välttämätön!)

  • ruokailuvälineet

Siirtyminen retkikohteisiin tapahtuu omilla autoilla.


Opettajanasi kurssilla Hanna Renfors.

Kurssin hinta 65 €/ henkilö (sis. retkiruoan toisena kurssipäivänä).

Opistokampuksella on majoitusmahdollisuus.


Majoitus:

2 hengen huone (oma suihku ja wc) 50 €/ huone/ yö

2 hengen huone (suihku ja wc käytävällä) 40 €/ huone/ yö

1 hengen huone (oma suihku ja wc) 30 €/ huone/ yö

1 hengen huone (suihku ja wc käytävällä) 25 €/ huone/ yö

​​

Ilmoittaudu 20.9.2021 mennessä.
Kerrothan meille mahdolliset erityisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä, kiitos.

Mikäli sinulle jäi jotain kysyttävää tai olet ajoneuvoa vailla, ota yhteyttä opisto@lsopisto tai +358 (2) 560 7750 (parhaiten tavoitat meidät ti–to klo 9–11.30 ja 13–15.30) ja yritetään löytää vastaus / ratkaista ongelma.

OPETTAJANASI

Hanna Renfors Opettajakuva 1.jpg

HANNA RENFORS

Erä- ja luonto-opas, melontaohjaaja ja ikuinen luontoihmettelijä. Pikkutyttönä partiossa löytyi se yhteys ja kaipuu luontoon, joka on säilynyt näihin päiviin asti. Ohjaan ja opastan mieluiten rennolla meiningillä ja ilon kautta! 
Luonto on aina ollut itselleni sekä se virtapankki että rauhoittava ja maadoittava elementti.  Toivon että voin jakaa omaa tietotaitoani ja innostustani sinulle!