Rivitanssi (1).jpg

RIVITANSSI

10.–11.7.2021

Kahden päivän kurssilla opitaan rivitanssin perusteita, otetaan haltuun muutaman helpon rivitanssin perusaskeleet ja tanssityylien pääpiirteitä. Kurssi soveltuu kaikille rivitanssista kiinnostuneille aikuisille, sillä mitään ennakko-osaamista ei vaadita.

Rivitanssi

Lauantaina 10.7. klo 10.00–15.00

Sunnuntaina 11.7. klo 10.00–15.00


Opettajanasi on Ulla Leino.
Kurssin hinta 40 €/henkilö.

Kurssipäivien aikana pidetään pidempi lounastauko sekä lyhyempiä taukoja tarpeen mukaan. Hinta ei sisällä ruokailua, joten varaa omat eväät mukaasi. Opistokampuksen viihtyisissä asuntoloissa on mahdollisuus majoittua edullisesti kurssin ajan.

Pukeudu itselle mieluisiin rentoihin vaatteisiin, joissa on hyvä liikkua. Varaa mukaan tanssitossut tai muut sisäjalkineet. Kengän pohjan tulisi luistaa, mutta samalla olla pitävä.

Opettajanasi on Ulla Leino

Hinta: 40 €/hlö

Majoitus:

20 €/hlö/yö kahden hengen huoneessa

30 €/hlö/yö yhden hengen huoneessa

Ilmoittaudu 28.6.2021 mennessä!

Ulla Leino

Kurssin opettajana toimii Ulla Leino - sairaanhoitaja, tanssi-liiketerapeutti ja yrittäjä.

Tanssin maailmaan minä ajauduin jo lapsena, kävin aluksi äidin mukana jytäjumpassa ja alakouluikäisenä aloitin jazz-baletin opinnot Tampereen Balettiopistossa (silloin Balettiopisto Birgitta Kiviniemi-Cheremeteff). Jazz-baletin opinnot jatkuivat vielä hetken lähdettyäni opiskelemaan Pohjois-Karjalan sairaanhoito-oppilaitokseen. Jazz-baletin opinnot muuttuivat jazz-tanssi -opinnoiksi Joensuun kaupunginteatterin balettikoulussa, valitettavasti ne päättyivät kolmivuorotyön harjoittelujen alkamisen vuoksi. Jazz-baletin ja jazz-tanssin ohella kävin paljon lavatansseissa ja Joensuussa tanssin saralta mukaan tulivat kansantanssit ja kilpatanssi. Ammattiin valmistuminen toi pienen tauon säännölliselle tanssiharrastukselle, lukuun ottamatta lavatansseja, ja muutto Forssaan avasi jälleen uusia mahdollisuuksia. Olen päässyt kokeilemaan ainakin Irlantilaista, itämaista, modernia ja afrikkalaista tanssia sekä show-tanssia.

Vuonna 1999 kutsui rivitanssi, silloin vielä nimellä country-tanssi. Lähdin kouluttautumaan rivitanssiohjaajaksi ja siitä asti rivitanssi onkin ollut mukana ohjauksessa. Olen ohjannut eri opistoissa (Wahren-opisto, Jokiläänin kansalaisopisto, Somero-opisto ja Loimaan työväenopisto), KuntoForssassa, Forssan Kaupungin liikuntatoimessa ja eri yhdistyksissä myös perusjumppaa, sweatdancea eli kuntotanssia, pacea ja niin edelleen. 

Rivitanssikoulutuksissa olen käynyt vuosittain Suomen rivitanssinohjaajat ry:n ideapäivillä ja lisäksi kävin useamman erilaisen rivitanssiohjaajan koulutuksen ohjaajaurani alussa. Rivitanssiohjauksen lisäksi olen kouluttautunut myös kuntotanssin ja zumban ohjaajaksi. Olen saanut koulutuksen myös terveysliikunnanohjaajaksi ja käynyt UKK-instituutissa esimerkiksi kuntosaliohjausta ylipainoisille -kurssin. Tanssi-liiketerapeutin koulutus antaa hyvät valmiudet sekä tanssin että liikunnan ohjaukselle, ja palveluvalikoimaani kuuluu myös terapeuttisen tanssin ja liikkeen kurssit.

Opettajana olen rauhallinen, kannustava ja pyrin ottamaan kaikki yksilöinä huomioon. Opetus mukautetaan osallistujien tarpeiden mukaiseksi. Opettamisessa minua kiehtoo ryhmän toimivuus. Saan motivaatiota osallistujien innostuksesta ja oppimisesta. Tärkeää on saada oppilaille tunne hyväksytyksi tulemisesta ja onnistumiskokemuksia.


Rivitanssitunnilla paneudutaan hieman rivitanssin historiaan, mutta pääpaino on kuitenkin tanssimisessa. Opetellaan rivitanssin perusaskeleita ja harjoitellaan muutama helppo rivitanssi. Tarkoitus on ottaa eri tanssityylilajeista (kuten valssi, funky, polkka) esimerkkejä.

Voit lukea Ullan työstä lisää täällä:

https://www.tantsulla.fi/