top of page
Theater Lights

Teatterikoulutus ja musiikkiteatteri

Teatterialalle valmistavat koulutukset Huittisissa! 

On Stage

Seuraava koulutus 4.9.2023–3.5.2024

Teatterikoulutus on laaja kokonaisuus, johon voi sisältyä näyttelyä, käsikirjoittamista, ohjaamista ja musiikkia. Länsi-Suomen opiston musiikkiteatterikoulutuksessa opit näyttelijän työtä, laulua ja tanssia alan ammattilaisten johdolla musiikkiteatterin näkökulmasta.

Teatterikoulutus on suunnattu kaikille musiikkiteatterin tekemisestä kiinnostuneille, joilla on halu heittäytyä luovaan työskentelyyn ja itsensä kehittämiseen.

Alaikäraja teatterikoulutuksessa on 18 vuotta. Opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa KELA:n opintotukeen.


Ota suunta musiikkiteatterin osaajaksi ja hae rohkeasti mukaan teatterikoulutukseen!

Hyvinvointi%20(1)_edited.jpg

4.9.2023–1.12.2023

On the English Drama -course you will learn holistically about the theatre & performance and its various components such as acting and improvisation.


This special course offers a tremendous opportunity to throw yourself into things, develop yourself and enhance the direction of your life!


A three-month full-time English-language theatre course giving you the prerequisites for postgraduate studies in the field of theatre and the ability for extensive self-expression.

Teatterikoulutus, musiikkiteatteri ja English Drama – Opiskele näyttelijäksi! 

Teatterikoulutus kuuluu Länsi-Suomen opiston laadukkaaseen koulutustarjontaan. Voit valita joko musiikkiteatterin tai englanninkielisen English Drama -koulutuksen. Kahdeksan kuukauden teatterikoulutuksessa keskitymme näyttelijän työn sekä ilmaisevan taiteen opiskeluun.

 

Kattava teatterikoulutus on suunnattu kaikille musiikkiteatterista tai englanninkielisestä draamasta kiinnostuneille, joilla on halu heittäytyä mukaan luovaan työskentelyyn ja oppia uutta. Alaikäraja teatterikoulutukseen on 18 vuotta. Opiskelu on kokoaikaista ja siten oikeuttaa KELA:n opintotukeen. 

Hae mukaan teatterikoulutukseen, ja tutustu musiikkiteatterin maailmaan entistä syvemmällä tasolla!

Teatterikoulutus tarjoaa monia mahdollisuuksia 

Länsi-Suomen opiston teatterikoulutus perehdyttää uuden sekä kokeneemman näyttelijäntyön opiskelijan musiikkiteatteriin tai englanninkieliseen English Drama -teatteriin. Koulutukset ovat monipuolisia, sillä opit kursseilla näyttelemisen lisäksi kehonhallintaa, improvisaatiota sekä tunteiden ilmaisua näyttämöllä. 

Teatterikoulutus on erinomainen mahdollisuus kehittyä näyttelijänä, mutta se on myös tilaisuus kehittää itseään. Musiikkiteatterin opiskelijat voivat kasvattaa esiintymisvarmuuttaan ja oppia samalla lisää laulusta, tanssista ja koreografiasta. English Drama -kurssilaiset saavat lisää itsevarmuutta näyttelijän työhön sekä englanninkieliseen esiintymiseen. 

Opettajamme ovat alansa ammattilaisia, joten kurssilaiset saavat opiskelun ohessa hyödyllisiä neuvoja, vinkkejä ja ohjausta jatkoa varten. Monet teatterikoulutuksen kurssilaiset jatkavat opiskelua korkeakoulussa tai hakevat suoraan teatterialan töihin musiikkiteatteriin tai muille teatterin aloille.

  

Musiikkiteatteri antaa valmiudet näyttelijäntyöhön 

 

Musiikkiteatterin kurssilla opiskelevat pääsevät kehittämään taitojaan kaikessa musikaaliseen näyttelijätyöhön liittyvässä. Musiikkiteatterinäyttelijän täytyy hallita työssään monia eri taitoja samaan aikaan. Siksi opetammekin kurssilaisille kehonhallintaa, koreografiaa, musiikin perusteita, laulutekniikkaa sekä syvempää tietämystä teatterityöskentelystä.

 

Teatterikoulutuksen opiskelijat voivat joko jatkaa opiskelua hakemalla korkeakouluun tai työllistyä teatterialan työtehtäviin. Koulutuksesta saa viisi opintopistettä Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatteriin painottuvaan muusikon (AMK) -tutkintoon. 

  

English Drama -kurssi tuo varmuutta kansainväliseen näyttelijätyöhön

 

Teatterikoulutuksen English Drama -kurssilla on pitkät perinteet, sillä koulutus on jatkunut jo yli 25 vuotta. Kurssi on tunnettu etenkin käytännön läheisestä opetustyylistä, joten kyseessä on teoriaa ja käytäntöä taitavasti yhdistävä koulutus. 

Teatterikoulutuksessa akateeminen teoria yhdistyy teatterin käytännön työskentelyyn. Opiskelijat pystyvät siis kasvattamaan tietämystään teatterista, mutta samaan aikaan he saavat konkreettisia työkaluja englanninkieliseen teatterityöhön.

 

English Drama -kurssin opiskelijat voivat hakea jatko-opiskelemaan tai päästä työskentelemään suoraan teatterialalle. Kurssi tarjoaa mahdollisuuksia teatterin opiskeluun ulkomailla. Moni teatterikoulutuksen opiskelija on työllistynyt esittävän taiteen pariin esimerkiksi televisioon, teatteriin tai elokuviin. 

  

  

Miten teatterikoulutukseen haku tapahtuu?

Teatterikoulutukseen haetaan Länsi-Suomen opiston kotisivuilta löytyvällä lomakkeella. Musiikkiteatterin hakemukseen kuuluu ennakkotehtäviä, jotka täytyy lähettää Länsi-Suomen opistolle hakemuksen liitteinä. Hakijat kutsutaan musiikkiteatterin valintakokeeseen hakemusten perusteella.

 

 

English Drama -kurssille haetaan samaan tapaan, mutta ennakkotehtäviä ei vaadita. Teatterikoulutuksen hakijat kutsutaan valintakokeeseen, minkä jälkeen he saavat tietää päätöksestä. English Drama -kurssille hakevilta odotetaan, että heillä on riittävä englannin kielen taito, motivaatiota sekä sitoutumiskykyä opintoihin.

 

Miksi hakea Länsi-Suomen opiston teatterikoulutukseen?

Länsi-Suomen opiston teatterikoulutuksen molemmat kurssit, English Drama ja musiikkiteatteri, ovat ainutlaatuisia koulutuksia. Molemmilla kursseilla on vastuuopettaja, joka on tehnyt teatterialalla töitä ammatikseen. Kursseilla opiskelevat saavat siis tietää, mitä näyttelijän työ on käytännössä.

 

Länsi-Suomen opisto tarjoaa teatterikoulutuksen lisäksi muun muassa englannin kielen kursseja sekä tanssikoulutusta. Meiltä voit varata myös kokous- sekä juhlatilat käyttöösi. Jos sinulla on kysyttävää musiikkiteatterista, palveluistamme tai muista kursseista, otathan yhteyttä. Autamme mielellämme!

 

Sign me up!
bottom of page