Home Cook

VOI HYVIN 60+

9.1.-3.3.2023 

Onko nyt hyvä hetki antaa aikaa itselle?

Jos haluat keskittyä voimaan hyvin nyt ja tulevaisuudessa, voisi tämä kokonaisuus olla juuri sinulle.

Kurssilla omaan hyvinvointiin syvennytään kokonaisvaltaisella, kokemuksellisella ja kivalla tavalla. Asiantuntevan opetuksen lisäksi tärkeässä roolissa ovat yhteisöllinen ja kannustava oppimisympäristö sekä pääsy valmiiseen ruokapöytään kaikkina opiskelupäivinä.

Voi hyvin Länsi-Suomen opistolla

Voit käydä kurssilla kotoa käsin tai majoittua viihtyisän opistomiljöön asuntoloissa.

Ajankohta: 9.1.–3.3.2023
Laajuus: 8 x 25 oppituntia, 8 opintoviikkoa
Opetusta on pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 9.45–14.45. Mahdollisista muista aikatauluista voidaan sopia yhdessä ryhmän kesken. Aamiainen tarjoillaan opiston ruokalassa
klo 8.00 – 9.00 ja lounas klo 12.15 – 13.15.
Opiskelijan satunnaiset poissaolot eivät ole ongelma, mutta ilmoitathan niistä etukäteen vastuuopettajalle.  

Tämä kaksi kuukautta tarjoaa iloa ja inspiraatiota omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen kokonaisvaltaisella tavalla. Luvassa on monipuolista liikuntaa, mielen hyvinvointia tukevia tehtäviä ja harjoituksia sekä asiaa aivoterveydestä, omien arvojen mukaisesta elämästä ja hyvää oloa tuovasta ruokavaliosta. Sisältöjen painotukset tarkentuvat ryhmän toiveiden mukaan.    
Koulutus on suunnattu kaikille 60 vuotta täyttäneille (ei yläikärajaa), jotka pystyvät osallistumaan alla esiteltyyn toimintaan itsenäisesti. Kaikkeen tekemiseen voi osallistua juuri sellaisena kuin on, kukin omista lähtökohdistaan. Opettajat huomioivat yksilölliset tarpeet ohjauksessaan mahdollisuuksien mukaan.

Liikettä niveliin
Monipuolista liikuntaa kehoa kunnioittaen: vesiliikunta, sauvakävely, kuntosali, pilates, kehonhuolto, fysioterapeutin ohjaama FysioVibe (kehittää tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta) sekä mahdollisesti muuta liikuntaa osallistujien tarpeiden mukaan.  

Näkökulmia aivoterveyteen
Kuinka pidät aivot vireänä ja hyvinvoivina? Tutustumme oman aivoterveyden edistämiseen ajantasaisen teoriatiedon avulla. Tarkastelemme arkirutiinejamme suhteessa aivojen hyvinvointiin ja pääsemme kehittämään arkeamme aivoterveyttä entistä paremmin tukevaksi. Edistämme aivoterveyttä erilaisin kehollisin ja läsnäoloharjoittein. 


Mielen hyvinvointi
Itsetuntemus ja elämänhallinta: ratkaisukeskeinen ajattelu ja toiminta, elämän merkityksellisyys ja mistä se muodostuu, myönteisten asioiden havaitseminen, omien tunteiden tunnistaminen ja niistä tietoiseksi tuleminen, omaan elämäntilanteeseen vaikuttaminen ja asioiden kohtaaminen sellaisina kuin ne ovat, asioiden asettaminen selkeään arvojärjestykseen, ratkaisujen etsiminen haastaviin tilanteisiin, tietoisuus omista unelmista ja tavoitteista ja niiden yhteensopivuus arvojen kanssa, omien voimavarojen tunnistaminen ja niihin luottaminen.

Ruoka ja ravitsemus
Ajantasaista tietoa ravitsemuksesta ja hyvinvointia tukevasta ruoasta. Eväitä itselle sopivan ruokavalion rakentamiseen. Tutustutaan villiyrttien käyttöön osana arkiruokailua ja valmistetaan yhdessä ravinnerikas villiyrttiateria.

Lepo ja rentoutuminen
Ajantasaista tietoa unesta, levosta ja rentoutumisesta.


Opettajat
Niina Kastari (KM, tanssinopettaja, pilates-ohjaaja) on kurssin vastuuopettaja, jonka kanssa syvennytään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erityisesti liikunnan ja kehollisen harjoittelun avulla (pilates, kehonhuolto, vesiliikunta, sauvakävely, luova liike).

Heidi Teperi (KM, työnohjaaja, resilienssivalmentaja) johdattelee osallistujat itsetuntemuksen ja elämänhallinnan teemoihin. Näihin pureudutaan omakohtaisesti teoriatiedon ja muun muassa erilaisten mielikuva- ja kirjoitusharjoitusten avulla. Oppeja ja oivalluksia käydään läpi ratkaisukeskeisesti ja löydetään eväitä omaan arkeen.

Janita Rannisto (aivoterveyteen erikoistunut fysioterapeutti, tanssinopettaja, villiyrttiohjaaja) jakaa osallistujien kanssa osaamisensa aivoterveydestä ja vireystilasta niin ajantasaisen teoriatiedon kuin monipuolisten harjoitteiden muodossa. Lisäksi Janitan johdolla tutustutaan villiyrttien käyttöön osana arkiruokailua.

Pauliina Latva (fysioterapeutti) ohjaa kurssilla FysioVibe-tunteja, joiden aikana kehitetään kehon voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta monipuolisella ja hauskalla tavalla. Pauliinan kanssa käydään myös kuntosalilla, jossa jokainen saa yksilöllisiä ohjeita sopivista harjoitteista. 

Lisäksi kurssilla on vierailevia asiantuntijoita. Lisätietoa heistä tulossa myöhemmin.

Hinta: 615 € / erä (koulutus maksetaan yhteensä 2 erässä). Hinta sisältää opetuksen, aamiaisen ja lounaan opetuspäivinä sekä uimahalli- ja kuntosalimaksut. 
Opintotukioikeus: opiskelu on kokopäiväistä ja oikeuttaa KELA:n opintotukeen

Ilmoittaudu 8.12. mennessä!

Opiskelu ja majoitus Länsi-Suomen opistolla
Koulutuksen ajan voit majoittua opiston pihapiirissä historiallisessa miljöössä sijaitsevissa majoitusrakennuksissa. Opiskelu Länsi-Suomen opistolla tarjoaa tilaa ajatella ja kehittää itseäsi turvallisessa yhteisössä. Rauhallinen ja pieni kampusalue Huittisen luonnon ja palveluiden keskellä takaa onnistuneen opiskelukokemuksen.

Majoitusvaihtoehdot ja hinnat.

Lue opintomaksuista ja peruutusehdoista.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.