top of page
Home Cook

VOI HYVIN 60+

Seuraava koulutus tulossa 4.9-29.9.2023

Onko nyt hyvä hetki antaa aikaa itselle?

Jos haluat keskittyä voimaan hyvin nyt ja tulevaisuudessa, voi tämä kokonaisuus olla juuri sinulle.

Kurssilla omaan hyvinvointiin syvennytään kokonaisvaltaisella, kokemuksellisella ja inspiroivalla tavalla. Asiantuntevan opetuksen lisäksi tärkeässä roolissa ovat yhteisöllinen ja kannustava oppimisympäristö sekä pääsy valmiiseen ruokapöytään kaikkina opiskelupäivinä. Kurssin jälkeen sinulla on eväät rakentaa arjestasi hyvinvointiasi ja terveyttäsi entistä paremmin tukeva.

Voi hyvin Länsi-Suomen opistolla

Voit käydä kurssilla kotoa käsin tai majoittua viihtyisän opistomiljöön asuntoloissa.

Ajankohta: 4.-29.9.2023
Laajuus: 4 x 25 oppituntia, 4 opintoviikkoa
Ensimmäinen lähiopetuspäivä on 4.9. Opetusta on pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 9.45–14.45. Mahdollisista muista aikatauluista voidaan sopia yhdessä ryhmän kesken. Aamiainen tarjoillaan opiston ruokalassa
klo 8.00 – 9.00 ja lounas klo 12.15 – 13.15.
Opiskelijan satunnaiset poissaolot eivät ole ongelma, mutta ilmoitathan niistä etukäteen vastuuopettajalle.  

Tämä kuukausi tarjoaa iloa ja inspiraatiota omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen kokonaisvaltaisella tavalla. Luvassa on monipuolista liikuntaa, mielen hyvinvointia tukevia tehtäviä ja harjoituksia sekä asiaa aivoterveydestä, omien arvojen mukaisesta elämästä ja hyvää oloa tuovasta ruokavaliosta. Sisältöjen painotukset tarkentuvat ryhmän toiveiden mukaan.    
Koulutus on suunnattu kaikille 60 vuotta täyttäneille (ei yläikärajaa), jotka pystyvät osallistumaan alla esiteltyyn toimintaan itsenäisesti. Kaikkeen tekemiseen voi osallistua juuri sellaisena kuin on, kukin omista lähtökohdistaan. Opettajat huomioivat yksilölliset tarpeet ohjauksessaan mahdollisuuksien mukaan.

Liikettä niveliin
Monipuolista liikuntaa kehoa kunnioittaen: vesiliikunta, sauvakävely, kuntosali, pilates, kehonhuolto, fysioterapeutin ohjaama FysioVibe (kehittää tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta) sekä mahdollisesti muuta liikuntaa osallistujien tarpeiden mukaan.  

Näkökulmia aivoterveyteen
Kuinka pidät aivot vireänä ja hyvinvoivina? Opiskelijana tutustut oman aivoterveyden edistämiseen ajantasaisen teoriatiedon avulla. Tarkastelet arkirutiinejasi suhteessa aivojen hyvinvointiin ja pääset kehittämään arkeasi aivoterveyttä entistä paremmin tukevaksi. Opiskelijana pääset edistämään aivoterveyttä mm. erilaisin kehollisin ja läsnäoloharjoittein.


Mielen hyvinvointi
Itsetuntemus ja elämänhallinta: ratkaisukeskeinen ajattelu ja toiminta, elämän merkityksellisyys ja mistä se muodostuu, myönteisten asioiden havaitseminen, omien tunteiden tunnistaminen ja niistä tietoiseksi tuleminen, omaan elämäntilanteeseen vaikuttaminen ja asioiden kohtaaminen sellaisina kuin ne ovat, asioiden asettaminen selkeään arvojärjestykseen, ratkaisujen etsiminen haastaviin tilanteisiin, tietoisuus omista unelmista ja tavoitteista ja niiden yhteensopivuus arvojen kanssa, omien voimavarojen tunnistaminen ja niihin luottaminen.

Ruoka ja ravitsemus
Ajantasaista tietoa ravitsemuksesta ja hyvinvointia tukevasta ruoasta. Eväitä itselle sopivan ruokavalion rakentamiseen. Opiskelijana tutustut villiyrttien käyttöön osana arkiruokailua ja valmistat opettajan johdolla ravinnerikkaan villiyrttiaterian.

Lepo ja rentoutuminen
Ajantasaista tietoa unesta, levosta ja rentoutumisesta.


Opettajat
Niina Kastari (KM, tanssinopettaja, pilates-ohjaaja) on kurssin vastuuopettaja, jonka kanssa syvennytään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erityisesti liikunnan ja kehollisen harjoittelun avulla (pilates, kehonhuolto, vesiliikunta, sauvakävely, luova liike).

Heidi Teperi (KM, työnohjaaja, resilienssivalmentaja) johdattelee osallistujat itsetuntemuksen ja elämänhallinnan teemoihin. Näihin pureudutaan omakohtaisesti teoriatiedon ja muun muassa erilaisten mielikuva- ja kirjoitusharjoitusten avulla. Oppeja ja oivalluksia käydään läpi ratkaisukeskeisesti ja löydetään eväitä omaan arkeen.

Janita Rannisto (aivoterveyteen erikoistunut fysioterapeutti, tanssinopettaja, villiyrttiohjaaja) jakaa osallistujien kanssa osaamisensa aivoterveydestä ja vireystilasta niin ajantasaisen teoriatiedon kuin monipuolisten harjoitteiden muodossa. Lisäksi Janitan johdolla tutustutaan villiyrttien käyttöön osana arkiruokailua.

Pauliina Latva (fysioterapeutti AMK, tanssinopettaja, Personal Trainer) ohjaa kurssilla fysiovibe-tunteja, joiden aikana kehitetään kehon voimaa, tasapainoa sekä liikkuvuutta monipuolisesti, omaa kehoa kuunnellen. Pauliinan kanssa tutustutaan myös kuntosaliharjoitteluun, jossa jokainen saa yksilöllistä ohjausta omatoimiseen ja turvalliseen harjoitteluun.

Lisäksi kurssilla on vierailevia asiantuntijoita. Lisätietoa heistä tulossa myöhemmin.

Hinta: 600€.
Hinta sisältää opetuksen, aamiaisen ja lounaan opetuspäivinä sekä uimahalli- ja kuntosalimaksut. 
Opintotukioikeus: opiskelu on kokopäiväistä ja oikeuttaa KELA:n opintotukeen
(Henkilöllä ei ole oikeutta opintotukeen siltä ajalta, jolta henkilö saa työeläkelakien mukaista
täyttä työkyvyttömyyseläkettä, työuraeläkettä, kuntoutusrahaa samaan koulutukseen, työkyvyttömyyseläkettä ja kuntoutuskorotusta samaan koulutukseen, vanhuuseläkettä, osittaista vanhuuseläkettä tai varhennettua vanhuuseläkettä.)Voit myös soittaa opistolle toimistoaikoina numeroon 02 560 7750.


Opiskelu ja majoitus Länsi-Suomen opistolla
Koulutuksen ajan voit majoittua opiston pihapiirissä historiallisessa miljöössä sijaitsevissa majoitusrakennuksissa. Opiskelu Länsi-Suomen opistolla tarjoaa tilaa ajatella ja kehittää itseäsi turvallisessa yhteisössä. Rauhallinen ja pieni kampusalue Huittisen luonnon ja palveluiden keskellä takaa onnistuneen opiskelukokemuksen.

Majoitusvaihtoehdot ja hinnat.

Lue opintomaksuista ja peruutusehdoista.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Paritanssi 2 opettajat Anchor
Anchor 1
bottom of page