top of page

YHTEISÖTANSSI-KOULUTUS

Lähijakso 1: 17.–20.8.2023

Lähijakso 2: 13.–14.1.2024

Lähijaksot järjestetään Länsi-Suomen opistolla, jossa on majoitusmahdollisuus (Aino Voipion tie 30, Huittinen).

Mitä kaikkea yhteisötanssi on? Millaista yhteisötanssia erityisesti Suomessa tehdään ja miten? Tässä koulutuksessa näitä, ja monia muita yhteisötanssia koskevia kysymyksiä tarkastellaan teorian, hyvien käytäntöjen jakamisen ja erilaisten harjoitusten avulla. Koulutus muodostuu kahdesta lähijaksosta Länsi-Suomen opistolla Huittisissa ja niiden väliin sijoittuvasta käytännön harjoittelusta osallistujan itse valitsemassa paikassa.

Koulutuksessa saat valmiudet yhteisötanssitoiminnan toteuttamiseen erityisesti ikääntyneiden kanssa. Koulutus on suunnattu tanssin ammattilaisille. Kurssin pääopettajana toimii yhteisötanssitaiteilija Elli Isokoski.

Kurssin ajan voit majoittua viihtyisän opistomiljöön asuntoloissa.

Koulutus muodostuu kahdesta lähijaksosta Länsi-Suomen opistolla Huittisissa ja niiden väliin sijoittuvasta käytännön harjoittelusta osallistujan itse valitsemassa paikassa. 

Ensimmäisen lähijakson keskeisiä sisältöjä ovat: mitä on yhteisötanssi, yhteisötanssi Suomessa ja ikääntyneiden kanssa työskentelyn erityispiirteet. Jakson aikana kurssin pääopettaja

yhteisötanssitaiteilija Elli Isokoski avaa aiheita projektiesimerkkien ja käytännön harjoitteiden kautta täydentäen tätä teorialla. Hän johdattelee ryhmäläiset tutustumaan toisiinsa ja tunnistamaan oman motivaationsa ja kiinnostuksen alueensa yhteisöllisessä työskentelyssä. Jaksolla myös aloitetaan valmistautuminen ohjausharjoitteluun. Keskustelut, ryhmätyöt ja pohdiskeleva ilmapiiri ovat osa työskentelyä.

 

Ohjausharjoittelut muodostuvat opiskelijan itse valitsemassa yhteisössä tapahtuvasta

yhteisötanssitoiminnasta ja sen reflektoinnista etämentoroinnin avulla. Opiskelijoiden toivotaan kokeilevan jotain itselleen uutta toimintatapaa tai kohderyhmää.

 

Toisella lähijaksolla syvennytään harjoittelun herättämiin kysymyksiin, täydennetään ensimmäisen jakson sisältöjä ja paneudutaan kurssilaisilta mahdollisesti nousseisiin tarpeisiin mahdollisuuksien mukaan.

 

OPETUSPÄIVÄT JA KELLONAJAT

Lähijakso 1

to 17.8. klo 11.30–16.30 (lounas klo 12.15–13.15)

pe 18.8. klo 9–16.30 (aamiainen klo 8–9 ja lounas klo 12.15–13.15)

la 19.9. klo 9–16.30 (aamiainen klo 8–9 ja lounas klo 12.15–13.15)

su 20.8. klo 9–12.15 (aamiainen klo 8–9)

Laajuus: 25 oppituntia

Aamiainen tarjoillaan opiston ruokalassa klo 8–9 ja lounas klo 12.15–13.15. Huom! Torstaina tarjoillaan vain lounas ja sunnuntaina tarjoillaan vain aamiainen.

Opiskelijan yksittäiset poissaolot eivät ole ongelma, mutta ilmoitathan niistä etukäteen kurssin opettajalle. 

 

Käytännön harjoittelu

Lähijaksojen välillä tehdään ohjausharjoittelujakso opiskelijan itse valitsemassa paikassa. Harjoitteluun liittyy etämentorointi kurssin opettajan kanssa.

Laajuus: Ohjausharjoittelu 4-6 oppituntia, etämentorointi 1-2 kertaa

Lähijakso 2

la 13.1. klo 10–17.15

su 14.1. klo 9–15.45

Laajuus: 15 oppituntia

 

Huom! Opiston keittiö on kiinni. Ota mukaan omat eväät!

 

HINTA

Hinta: 450 € sisältää opetuksen sekä ohjelmaan merkityt ateriat.

Summa on mahdollista maksaa erissä.

 

ILMOITTAUTUMISTIEDOT & PERUUTUSEHDOT

 

Ilmoittaudu 17.7.2023 mennessä! Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

OPETTAJANA ELLI ISOKOSKI

Elli Isokoski on tanssitaiteilija, perustajajäsen ja toiminnanjohtaja Myrskyryhmä -nimisessä tanssiryhmässä. Hän on työskennellyt pitkään vieden nykytanssia vanhustyön yksiköihin tanssiesitysten, asukkaille ja henkilökunnalle suunnattujen työpajojen ja taiteilijaresidenssien muodossa. Isokosken intohimo on tanssia ihmisten kanssa.

Elli Isokoski on valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi London Contemporary Dance Schoolista 1998 ja tanssitaiteen maisteriksi tanssinopettajan koulutusohjelmasta Teatterikorkeakoulusta 2002. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntijan erikoistumiskoulutuksessa, Yhteisötanssikurssilla, Taiteilija moniosaajana -koulutuksessa ja Taiteilija vanhustyössä -koulutuksessa. Isokoskea kiinnostaa tanssin ja arjen rajapinta: Kuinka tanssi voi tulla ihmisten luo arkisiin ympäristöihin. Mitä tanssitaide voi antaa ihmisten arkeen, eri ammattiryhmille kohtaamiseen, ryhmäytymiseen, luovuuden herättelyyn ja virkistymiseen. Ilmaisun muotona Isokoskea kiinnostaa myös tanssilyhytelokuva ja kuvallinen kerronta.

Majoitu koulutuksen ajan Länsi-Suomen opistolla

Opistokampuksella on myös majoitusmahdollisuus.​

Majoitus:

Yhden hengen huone (sisältää suihku ja wc) 75 € / viikko
Kahden hengen huone (sisältää suihku ja wc) 80 € / viikko

 

Lue koulutuksen peruustusehdoista täältä.

Anchor 1
Anchor 2
bottom of page