8.-9.10.2022

Rentouttava ja virkistävä viikonloppu ratkaisukeskeisen ajattelun, hoitavien yrttien ja tasapainottavan liikkeen äärellä tarjoaa voimaa ja hyvää oloa kotiin viemisiksi. 


Naisten voimaviikonlopussa työnohjaaja, elämäntapavalmentaja Heidi Teperi, hortaohjaaja, ravintoneuvoja Marianne Tynkkynen ja tanssinopettaja, pilatesohjaaja Niina Kastari johdattelevat osallistujat hyvinvoinnin äärelle. Kurssin aikana osallistujat pääsevät pureutumaan omakohtaisesti itsetuntemuksen ja elämänhallinnan teemoihin, tutustumaan hoitaviin villiyrtteihin sekä nauttimaan tasapainottavasta liikunnasta. 

Smiling Woman

24.-25.9.2022

Muistoja ja kokemuksia, jotka ansaitsevat tulla sanoiksi ja tarinoiksi…

 

Sanataideohjaaja ja kirjailija Veera Vähämaa johdattaa osallistujat kirjoittamisen maailmaan. 

Kurssilla pohditaan, miten omat muistot ja kokemukset kasvavat kertomuksiksi. Viikonlopun aikana tehdään pieniä kirjoitusharjoituksia, keskustellaan teksteistä sekä tutustutaan mm. autofiktion ja biofiktion käsitteisiin tekstiesimerkkien valossa. 

Pages of Book
opisto_02.jpg

7.–8.10.2022

Hei nuori! Tässä 8.–9.-luokkalaisille ja toisella asteella (lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa) opiskeleville suunnatussa ohjaajakoulutuksessa opit draaman ja teatterin harjoituksia, joita voit käyttää ohjaustyössä erilaisten ryhmien kanssa. Osallistuminen ei edellytä mitään erityisosaamista vaan kiinnostus ohjaustyötä kohtaan riittää.

15.–16.10.2022

Luvassa on rento tehopaketti buggin tanssimiseen.

 

Viikonloppu aloitetaan kertaamalla buggin käännökset ja liikkumista. Tavoitteena on liikkua niin, että molemmat voivat tanssia rennosti yhdessä. Harjoittelemme viikonlopun aikana myös käyttökelpoisia kuvioita sekä liikkumista tilassa. Teemme vienti-seuraamisharjoituksia, jotta voit tanssia entistä miellyttävämmin erilaisten parien kanssa. Lisäksi pääset harjoittelemaan kehon käyttöä, musiikintulkintaa ja askelvariaatioita, joita voit halutessasi lisätä omaan tanssiisi. 

Bugg kurssikuva 2_edited.jpg

3.–21.10.2022 

Sarjakuvakurssilla tutustutaan sarjakuvaan taidemuotona, opetellaan sarjakuvan perusasioita ruutujaosta puhekupliin ja tarinankuljetukseen, analysoidaan lempijulkaisuja ja käydään läpi kaikki sarjakuvan tekemisen vaiheet inspiraation löytämisestä ja käsikirjoituksen ideoinnista aina oman pienjulkaisun tekemiseen saakka.

Kurssi soveltuu kaiken tasoisille sarjakuvataiteesta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille, piirustustaitokin on vapaaehtoista.

Cartoon Brunette
Competitive Dancing

14.–25.11.2022

Koskettavatko tango ja sen erilaiset muodot sinua? Haluaisitko oppia ymmärtämään erilaisten tangotyylejä ja avartaa omaa käsitystäsi tästä upeasta tanssista ja musiikista? 

29.–30.10.2022

Burleski on esittävää lavataidetta, jossa voit nähdä mm. teatteria, tanssia, komediaa, sirkusta, luovaan stripteaseen yhdistettynä. 

 

Työpajassa päästään kurkistamaan burleskin maailmaan ja kokemaan ilmaisun ja liikkeen iloa. Harjoittelemme klassisia liikkeitä (mm. erilaiset shimmyt ja bump'n grindit), poseerausta, keimailevaa kävelyä sekä erilaisia ilmaisullisia ja tanssi-improvisaatioharjoituksia. Teemme lisäksi pienen koreografian, ja pääsemme leikittelemään hansikkailla. Halutessasi pääset myös syventämään mahdollista omaa burleskihahmoasi. Kaikessa tekemisessä on mukana ensisijaisesti ilmaisun ja liikkeen ilo sekä oman kehon kuuntelu. 

marie mint kuvaaja Jarno Hiltunen.jpg
_edited.jpg

8.–9.11.2022

Kurssi on suunnattu ikäihmisille, joille digilaitteiden sekä sähköisten palveluiden ja kanavien käyttö kaipaa harjoittelua tai on ehkä kokonaan uuttakin – pääasia, että asia kiinnostaa. Kurssin opettaja Antti Kivelä korostaa digirohkeutta ja opettaa asioita käytännönläheisesti.

14.–15.11.2022

Suomalaisen taideparitanssin uranuurtajat Katja Koukkula ja Jussi Väänänen avaavat ajatuksiaan taideparitanssista: mitä se on, mikä siitä tekee omalaatuisen, kuinka sitä käytetään näyttämöllä ja miten itse paritanssia voi ylipäätään tuoda näyttämölle.

Aftertaste_IMG_0446 (1).jpeg
Solo Singer

19.–20.11.2022

Laulamistilanne – olkoon se sitten konserttilava, kahvikekkeri tai pyykinpesu – pitää sisällään ison valikoiman huomionarvoisia seikkoja, asiaankuuluvasta vaateparresta lähtien. Olitpa sitten alan aktiivisempi toimija, "karaoketähti" tai laulun ystävä muuten vaan, kurssilla pääset sukeltamaan syvemmälle ja löytämään ilmaisustasi parhaat puolet.

Useamman viikonlopun mittainen kurssi

keväällä 2023! 

Salve! Haluatko oppia tilaamaan pizzaa, ostamaan gelatoa, pyytämään spritzin, asioimaan apteekissa tai lähettämään viestin hotellille italian kielellä? Tällä kurssilla opit neljän viikonlopun aikana matkailuitalian perusteet.

Italian Restaurant
Nimetön suunn.malli (2).png

23.1.-3.2.2023

Haluatko tietää mitkä keholliset asiat toteutuvat kaikissa lattareissa ja miten niitä painotetaan eri lajeissa?

 

Oletko miettinyt, mitä elementtejä lattarimusiikki pitää sisällään tai miten lajit ovat kehittyneet?

29.–30.4.2023

Haluatko tutustua paritanssin maailmaan

helpolla tavalla? 


Olet tervetullut mukaan tanssikurssille, jossa lähdemme liikkeelle aivan alusta eli sinulla ei
tarvitse olla minkäänlaista kokemusta tanssimisesta yksin tai parin kanssa. Takaamme,
että kurssipäivien aikana opit paritanssin perusteet ja saat tietoa myös suomalaisesta
tanssikulttuurista. Tältä kurssilta saat valmiudet lähteä tanssimaan vaikkapa kesälavoille
tai varmuuden kesän juhlien tanssihetkiin.

ani.png