top of page
IMG_2917.JPG

PARITANSSIKURSSI

 Seuraava koulutus:

Etäopetus 29.7.2024

Lähiopetus 2.9-28.11.2024

Tanssikurssi tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittyä tanssijana ja löytää uusia näkökulmia tanssin maailmasta! Länsi-Suomen opiston kokeneet opettajat auttavat sinua matkallasi kohti laajempaa tanssitietämystä.

Ilmoittautuminen tanssikurssille on auki! 

Kolmen kuukauden paritanssikurssin aikana laajennat osaamistasi oman tanssin, parityöskentelyn, tanssimusiikin ja pedagogiikan näkökulmasta.

Kehity tanssijana intensiivisellä paritanssikurssilla Länsi-Suomen opiston rauhallisessa miljöössä! 

Paritanssikoulutus on nautinnollinen tanssielämys harrastajille ja tanssin parissa jo työskenteleville henkilöille, jotka haluavat kehittää itseään tanssijoina.

Paritanssikoulutuksessa syvennät osaamistasi eri paritanssilajeissa ja tutustut tanssipedagogiikkaan

Paritanssin ammattitaitoiset opettajat

Länsi-Suomen opiston paritanssin opettajat koostuvat monipuolisesta

kattauksesta tanssin ammattilaisia.
Vastuuopettajana paritanssissa toimii tanssinopettaja Liisa Kontturi-Paasikko.
Useammalla alan palkinnolla palkittu tanssiaktiivi on toiminut yli 30 vuoden ajan tanssinopettajana. Hän kouluttaa alan ammattilaisia ja toimii tuntiopettajana Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksessa sekä pyörittää omaa tanssikoulua.


Opettajat: 


Vierailevat opettajat:

 • Hanna Tuominen - Swing lajit (syksy 2024)

Vierailevat opettajat vastaavat koulutuksen sivulajien opetuksesta.

Sivulaji vaihtelee kurssista toiseen.

Paritanssikoulutuksessa opiskellessasi: 

 • saat ymmärrystä kehollisesta taidostasi

 • saat vahvoja kokemuksia paritanssin erilaisista olemuksista

 • lisäät ymmärrystä tanssijuudesta ja opettajuudesta

 • syvennät osaamistasi eri paritanssilajeissa

 • tutustut tanssipedagogiikan perusteisiin

 • saat tietoa tanssimusiikista ja tanssikulttuurista

Lisätietoa kurssin sivulajista ja opetuksen sisällöstä saat kurssin vastuuopettajalta

liisa.kontturi-paasikko@lsopisto.fi, 050-4431011.

Ilmoittaudu mukaan 21.7 mennessä.
HUOM! Ilmoittautuminen vain lomakkeen kautta, alla olevasta linkistä.

Paritanssi 1 opettajat Anchor

​Tanssikurssi, joka laajentaa osaamistasi entisestään! Länsi-Suomen opiston paritanssikurssin perusarvot pohjautuvat elinikäisen oppimisen ajatukseen, jossa oivallusten kautta kuljettu matka nostetaan keskiöön. Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle vahvoja kokemuksia paritanssin erilaisista olemuksista, ymmärrystä tanssijuudesta ja opettajuudesta sekä tietoa musiikista ja kulttuurista. 

Tanssikurssilla tanssitaan yksin, kaksin ja ryhmässä pareja vaihdellen. Et siis tarvitse omaa paria.

 

Paritanssikoulutuksen keskeiset sisällöt: 

 • seuratanssin perusteet - vakio- ja latinalaistanssien omaiset lajit 

 • sivulaji syyskaudella 2024: Swing lajit

 • tanssijan hyvinvointi - pilates, kehonhuolto

 • tanssitietous - tanssimusiikin rytmiikka, populaarimusiikin kehitys, suomalainen seuratanssi ennen, nyt ja tulevaisuudessa

 • paritanssin pedagogiikka 

Syksyn 2024 ryhmän sivulajina on swinglajit eli west coast swing, bugg ja fusku.

Swinglajien opetuspäivät: ilmoitetaan myöhemmin

HUOM! Sivulajin opetuspäivät ovat kaikille avoimia. Ilmoittaudu sivulajin opetuspäiviin laittamalla sähköpostia: opisto@lsopisto.fi

Voit osallistua swinglajien opetuskokonaisuuteen joko yksittäisinä päivinä tai koko jaksolle seuraavin hinnoin: 

1 päivä: 80 €
2 päivää: 130 €
Kaikki 6 päivää: 380 €

Hinnat sisältävät opetuksen lisäksi aamiaisen ja lounaan opetuspäivinä. Hinta on sama riippumatta siitä, osallistuuko henkilö koko päivän vai vain esimerkiksi yhden tunnin.

Paritanssija, kevät 2022

“Opettajat huipputyyppejä ja rautaisia ammattilaisia! Monipuolinen opetus. Juuri sopivan mittainen aika (ehtii saada paljon, mutta ei ehdi kyllästyä)"

Paritanssija, kevät 2022

"Kannustava, kommunikoiva ilmapiiri, jossa sai sopivasti henkilökohtaista ohjausta turvallisessa, erittäin ammattitaitoisessa opetuksessa."

Paritanssija, kevät 2022

“Yllätti miten kokonaisvaltainen matka olikaan. Kurssi opetti paljon muutakin kuin tanssin. MAHTAVAT AMMATTITAITOISET OPETTAJAT! Jokaisena päivänä sai kokea tanssin ja uuden oppimisen iloa”

Opiskelu ja majoitus Länsi-Suomen opistolla

Koulutuksen ajan voit majoittua opiston pihapiirissä historiallisessa miljöössä sijaitsevissa majoitusrakennuksissa. Opiskelu Länsi-Suomen opistolla tarjoaa tilaa ajatella ja kehittää itseäsi turvallisessa yhteisössä. Rauhallinen ja pieni kampusalue Huittisen luonnon ja palveluiden keskellä takaa onnistuneen opiskelukokemuksen.
 

HUOM! Majoituskapasiteettimme opistolla on rajallinen, majoitus ensisijaisesti kahden hengen huoneissa! 

Jaettu 2hh: 80€ / vko / huone (suihku ja WC huoneessa)

Jaettu 2hh: 60€ / vko / huone (suihku ja WC käytävällä)

Katso lisätiedot majoituksesta täältä.

Paritanssi (16 opintopistettä)

Ennakkotehtävä

Etäopetus 29.7.2024 klo 18-20

Lähiopetus 2.9-28.11.2024

Opetusta: maanantaista torstaihin, tavallisesti klo 9-16 välillä, keskimäärin 25 oppituntia viikossa

Hinta: 550€ / erä (koulutus maksetaan yhteensä 3 erässä, yhteensä 1650 €) ja materiaalimaksu 50 €. Hinta sisältää opetuksen sekä aamiaisen ja lounaan opetuspäivinä. 
Opintotukioikeus: opiskelu on kokopäiväistä ja oikeuttaa KELA:n opintotukeen
Länsi-Suomen Opisto, Huittinen

Lue opintomaksuista ja peruutusehdoista.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Lue alta Länsi-Suomen opiston blogista, mitä mieltä opiskelijat ovat paritanssikurssista.

Lue kaikki blogikirjoitukset Länsi-Suomen opiston blogisivulta.

Tanssikurssi, joka syventyy tanssiin uudella tasolla! Kolmen kuukauden paritanssikurssin aikana laajennat osaamistasi oman tanssin, parityöskentelyn, tanssimusiikin ja pedagogiikan näkökulmasta.

Kehity tanssijana intensiivisellä paritanssijaksolla Länsi-Suomen opiston rauhallisessa miljöössä! 

Paritanssikurssi on nautinnollinen tanssikurssi harrastajille ja tanssin parissa jo työskenteleville henkilöille, jotka haluavat kehittää itseään tanssijoina.

Tanssikurssi, joka syventää osaamistasi paritanssista 

Tanssikurssi sopii tanssialan ammattilaisille, jotka haluavat kehittyä tanssijoina mutta myös aktiiviharrastajille, jotka haluavat oppia uutta ja pitää tanssitaitoaan yllä. Länsi-Suomen opisto tarjoaa kattavat paritanssi- ja seuratanssikurssit kaiken ikäisille ja taitoisille tanssijoille. Voit ilmoittautua mukaan yksin tai parin kanssa.

 

Länsi-Suomen opisto tarjoaa erilaisia vaihtuvia tanssikursseja, mutta paritanssikurssi kuuluu vakituiseen opetusvalikoimaan. Ilmoittaudu mukaan, ja tule oppimaan kehonhallintaa, itseilmaisua, tanssin pedagogiikkaa sekä laajentamaan tietämystäsi tanssitekniikoista!

Mitä tanssikurssilla opitaan?

Länsi-Suomen opiston tanssikurssilla opitaan monenlaisia eri tanssityylejä. Paritanssikursseilla keskitytään seuratanssin perusteisiin, vakio- sekä latinatanssien opetteluun, tanssijan hyvinvointiin, kehonhuoltoon, tanssin pedagogiikkaan ja tanssitietämykseen.

 

Kyseessä on siis huomattavasti kokonaisvaltaisempi tanssikurssi kuin perinteiset kurssit. Monipuolisen koulutuksen aikana taitosi sekä tietosi tanssista kasvaa. Kursseilla tanssitaan yksin, kaksin ja ryhmässä. Pääset kehittämään osaamistasi siis yksilötasolla, mutta saat samalla taitoja ryhmätanssiin.

 

Paritanssi 

Kurssin pääpaino on tanssin perusteissa, mutta tanssityyleihin ja kulttuuriin sukelletaan tavallista syvemmällä tasolla. Kurssi antaa sinulle valmiuksia toimia tanssin opettajana tai tanssialan ammattilaisena. Tanssikurssilla oivallusten kautta kuljettu matka nostetaan oppimisen keskiöön.

Tanssikurssilla syvennytään muun muassa

 • Tangoon 

 • Valssiin 

 • Hitaaseen valssiin 

 • Salsaan 

 • Foxtrotiin 

 • Rumba-boleroon 

 • Cha chaan

Ilmoittaudu paritanssikurssille

Tanssikurssi luo syvän katsauksen tanssin teknikkaan ja tyyleihin. Erilaiset tanssityylit, niiden hallinta sekä niihin syventyminen ovat keskeinen osa kaikissa Länsi-Suomen opiston tanssikursseissa. Kaikkiin tyyleihin luodaan katsaus tanssikurssin aikana, mutta opiskelijat voivat myös itse vaikuttaa siihen, mitä tansseja opiskelevat itsenäisen työskentelyn aikana.

Kuka voi osallistua paritanssikurssille?

Paritanssikurssille voi ilmoittautua yksin tai parin kanssa. Tanssikurssi on suunnattu tanssijoille, joilla on jo aiempaa kokemusta tanssista. Kurssille voivat ilmoittautua harrastajat mutta myös he, ketkä haluavat tanssia ammatikseen. 

Tanssikurssi sopii kuitenkin käytännössä kaikille, joilla on perustietoa tanssista mutta myös halua kehittyä tanssijana sekä intoa oppia uutta. Samalla tanssikurssi tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää tanssijalle hyödyllisiä taitoja sekä tanssin pedagogiikkaa. 

Miten ilmoittautuminen tapahtuu ja miten paljon tanssikurssi maksaa?

Voit ilmoittautua kolmen kuukauden tanssikurssille Länsi-Suomen opiston kotisivuilla. Paritanssikurssi järjestetään paikan päällä opistolla Huittisissa, missä pääset opettelemaan tanssia kauniissa ympäristössä sekä viihtyisässä ilmapiirissä! 

 

Paritanssikurssi maksaa kuukaudessa 550 euroa. Hintaan sisältyy aamiainen ja lounas kaikkina opetuspäivinä, joten pääset syömään aina valmiiseen pöytään.

Opistolla on hyvät majoitusmahdollisuudet, joten voit vuokrata meiltä huoneen edulliseen hintaan. Pääset siis opiskelemaan ympäristöön, missä voit keskittyä pelkästään tanssikurssiin ja tanssin opetteluun kolmen kuukauden ajan.

 

Ilmoittaudu Länsi-Suomen opiston tanssikurssille

 

Tule opiskelemaan tanssikurssille, jotta oppisit tanssia yhä syvemmällä tasolla! Kaikki, jotka tuntevat tanssin perusteet ovat tervetulleita paritanssikurssille. Emme aloita tanssikurssia aivan perusasioista, joten tämä on erinomainen tilaisuus kehittyä tanssijana. Viihtyisä opistomme sijaitsee Huittisissa, mistä on lyhyt matka Turkuun, Tampereelle, Poriin ja Raumalle. Kattavat majoitustilamme mahdollistavat sen, että voit tulla paritanssikurssille hieman kauempaakin.

 

Kolmen kuukauden paritanssikurssin aikana pystyt keskittymään tanssiin perusteellisesti. Tanssikurssin opettajat ovat alansa ammattilaisia, joten heiltä saat käytännön ohjeita ja neuvoja tanssin opiskeluun.

 

Tanssikurssien lisäksi tarjontaamme kuuluu muita koulutuksia, kuten kieliopintoja, esimerkiksi englannin kielikurssi sekä espanjan kielen kurssi. Meidän kauttamme pystyt varaamaan myös kokous- ja juhlatilat. Ole siis yhteydessä Länsi-Suomen opistoon, jos kiinnostuit tai sinulla on kysyttävää tanssikurssista! 

 

Seuraa koulutuksen tunnelmia sosiaalisessa mediassa! 

Länsi-Suomen opiston paritanssi Instagramissa, Facebookissa ja Youtubessa.

bottom of page