top of page
kirja_01.jpg

OPINTOMAKSUT JA PERUUTUSEHDOT

Perehdy opintomaksuihin, opintotukeen ja peruutusehtoihin.

Pitkien koulutusten opintomaksut

Opiskeluhinnat sisältävät koulutuksen lisäksi maittavan aamiaisen ja lounaan opiston ruokalassa kaikkina opiskelupäivinä. Ilmoittautumisen yhteydessä opiskelijalta peritään varausmaksu (100 €), joka vähennetään myöhemmin ensimmäisestä opintomaksuerästä. Mikäli opiskelija peruuttaa opiskelupaikkansa varausmaksun maksamisen jälkeen, varausmaksua ei palauteta.

Opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa KELA:n opintotukeen, jolla voit kattaa ison osan opintomaksuista.

 

Englantia 50+
Koulutuksen hinta on  472 € / erä. Maksueriä on yhteensä 3 (kolme) ja ne veloitetaan neljän viikon välein. Hinta sisältää koulutuksen, aamiaisen ja lounaan opiskelupäivinä. KELA:n opintotukioikeus.

Paritanssi 
Koulutuksen hinta on  550 € / erä. Maksueriä on yhteensä 3 (kolme) ja ne veloitetaan neljän viikon välein. Hinta sisältää koulutuksen, aamiaisen ja lounaan opiskelupäivinä. KELA:n opintotukioikeus.

Majoitushinnat pitkien koulutusten opiskelijoille
Majoituksen hintaan vaikuttavat huoneessa majoittuvien henkilöiden määrä ja huoneen varustelu.

Opistokampuksella on neljä erilaista asuntolarakennusta: Loima, Paideia, Toivola ja Päivänpaiste.
Voit majoittua omassa huoneessa tai voit jakaa huoneen toisen opiskelijan kanssa.

 

Loima  ja Paideia
Kaikissa huoneissa on oma suihku ja wc.

 • Yhden hengen huone 75 €/viikko/hlö

 • Kahden hengen huone 40 €/viikko/hlö

Huoneita ei toistaiseksi ole vapaana.

Päivänpaiste
Huoneissa ei ole suihkua tai wc:tä, kylpyhuone sijaitsee käytävällä.

 • Yhden hengen huone 55 €/viikko/hlö

 • Kahden hengen huone 30 €/viikko/hlö

Huoneita ei toistaiseksi ole vapaana.

 

Toivola
Osassa huoneista on oma suihku ja wc.

Osassa huoneista ei ole omaa suihkua tai wc:tä, vaan kylpyhuone sijaitsee käytävällä.

 • Yhden hengen huone (sisältää suihku ja wc) 75 €/viikko/hlö

 • Kahden hengen huone (sisältää suihku ja wc) 40 €/viikko/hlö

 • Yhden hengen huone (suihku ja wc käytävällä) 55 €/viikko/hlö

 • Kahden hengen huone (suihku ja wc käytävällä) 30 €/viikko/hlö

Opintotuki

Pitkissä koulutuksissa opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen. Opintotuki koostuu opintorahasta, asumislisästä sekä valtion takaamasta opintolainasta. Opintotuen määrä vaihtelee oppilaitoksen, iän ja asumismuodon mukaan. Opintotukeen vaikuttavat omat tulosi ja joissain tapauksissa myös vanhempien tulot. Opiston asuntolassa asuvan on mahdollista saada asumislisää. Lisätietoja opintotuesta löydät kela.fiAikuisopiskelijalla on mahdollisuus hakea aikuisopintotukea. Lisätietoja saat koulutusrahastosta tai työvoimatoimistoista.

Opintomaksut eivät sisällä avoimen yliopiston opintomaksuja.

Opintoseteliavustus pitkien koulutuksien opiskelijoille

Opetushallitus on viime vuosina myöntänyt Länsi-Suomen opistolle opintoseteliavustusta. Avustusta voidaan myöntää opiston ehdot täyttävälle opiskelijalle ja päätös avustuksesta tehdään aina yksilöllisesti.

Kohderyhmiä ovat:

 • työttömät työnhakijat

 • alhaisen pohjakoulutuksen omaavat, joilla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta

 • maahanmuuttajat

 • opiskelijat, joilla on oppimisvaikeuksia

 • peruskoulun päättäneet alle 20-vuotiaat nuoret, joilla ei ole jatkokoulutuspaikkaa.

Lisätietoa opintoseteliavustuksesta.

Opintomaksut ja peruutusehdot: Text

Peruutusehdot

Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, ilmoita peruutuksesta välittömästi sähköpostilla opisto@lsopisto.fi.  

 

Pitkien koulutusten peruutusehdot

Mikäli perut ilmoittautumisesi/hakemuksesi viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, pidätämme ainoastaan jo maksamasi varausmaksun (100 €).

Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme lisäksi kahden viikon opintomaksun. Mikäli joudut keskeyttämään jo aloittamasi opinnot, maksuvelvoite katkeaa kahden viikon kuluttua viimeisen opiskelupäiväsi jälkeen. Huomioithan, että varausmaksun tai muun opintomaksun maksamatta jättäminen tai tulematta jättäminen ei ole peruutus.

Sairaustapauksissa lähettämällä meille sairaustodistuksesi osoitteeseen opisto@lsopisto.fi, maksuvelvoitteesi katkeaa välittömästi viimeisen opiskelupäiväsi jälkeen. Jos sairaslomasi alkaa jo ennen koulutuksen alkamista, palautamme myös maksamasi varausmaksun. Karanteenitapauksissa sovelletaan samoja ehtoja kuin sairastapauksissa.

Muistathan ilmoittaa tilitietosi palautusta varten.

Länsi-Suomen opistolla on oikeus peruuttaa suunniteltu koulutus, mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia. Tällaisessa tapauksessa jo maksetut opintomaksut (varausmaksu mukaan lukien) palautetaan täysimääräisinä. Koulutuksen keskeytyessä viranomaismääräysten tai -suositusten vuoksi, maksuvelvoite katkeaa välittömästi viimeisen toteutuneen opiskelupäivän jälkeen. Mikäli koulutus joudutaan perumaan viranomaismääräysten tai -suositusten vuoksi jo ennen koulutuksen alkamista, palautetaan jo maksamasi varausmaksu.

 

Lyhytkurssien peruutusehdot

Lyhytkurssin voi peruuttaa maksutta viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkamista. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme 50 % kurssimaksusta. Alle 2 vuorokautta ennen kurssin alkamista tehdyistä peruutuksista veloitamme koko kurssimaksun. Huomioithan, että kurssin maksamatta jättäminen tai tulematta jättäminen ei ole peruutus.

Muista ilmoittaa tilitietosi palautusta varten.

Länsi-Suomen opistolla on oikeus peruuttaa suunniteltu kurssi, mikäli kurssille ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia. Tällaisessa tapauksessa jo maksetut kurssimaksut palautetaan täysimääräisinä. Kurssin peruuntuessa tai keskeytyessä viranomaismääräysten tai -suositusten vuoksi, maksuvelvoite katkeaa välittömästi.

bottom of page