top of page
Tai Chi

CHI KUNG

Kiinalainen aamuvoimistelu - Terveyttä ja hyvinvointia

 

16.–17.9.2023

Chi Kung- Kiinalainen aamuvoimistelu.
Chi Kung ja Tai Ji Chi Kung sopivat kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Vasta-alkajatkin pääsevät varmasti mukaan, lupaan sen. Mikäli sinun niska-hartiaseutu jumittaa tule mukaan, opit rentouttamaan niitä. Selän linjaus on ns. a ja o, jotta saamme hyvän tuntuman maahan. Tutustumme myös teoriaan siitä, miten Jin ja Jang ilmenee liikkeissä.

Elinvoimaa Chi Kung voimistelusta

Säännöllisesti tehtynä kiinalainen aamuvoimistelu lisää elinvoimaa, sen myötä tasapainokykysi kohenee ja unen laatukin kohentuu. Tulevaisuutta ajatellen hyvä veren- ja chinkierto sekä mielen tyyneys ovat tie terveyteen, väittävät vanhat opettajat muinaisessa Kiinassa.

Tervetuloa kokeilemaan, olisiko tässä sinulle harrastus, jota voit tehdä aina, kun haluat, vaikka koko elämäsi. Suosittelen lämpimästi.

-Aki Hovivuori, kurssin opettaja

 

Ota kurssille mukaan riittävän lämpimät vaatteet, joissa on miellyttävää liikkua sekä omat eväät! Sään salliessa ollaan ulkona, joten pukeudu sen mukaan. Opistolla on käytettävissä jääkaappi sekä kahvin- ja vedenkeitin. 

 

Lauantai klo 14-18.30

Lauantaina käymme läpi Chi Kung -sarjoja, jotka tehdään paikallaan seisten tai tuolilla istuen. Kaikki liikkeet tehdään hitaasti ja hengitystä seuraten. Liikkeiden pehmeys ja lukuisat toistot auttavat mielen pysymään kehon tilassa. Liikkeet ja sopiva rytmi saa parhaimmillaan aikaan meille tutun flow-tilan, jossa tuntuu, että mielikin lepää. Näin meidän on helppo siirtyä vaativimpiin liikekokonaisuuksiin, joita teemme sunnuntaina.

 

Sunnuntai klo 14-18.30

Sunnuntaina liikumme dynaamisemmin eteen- ja taaksepäin. Käymme läpi Tai Ji Chi Kung -liikkeitä ja liikekokonaisuuksia. Opit vahvistamaan selkää ja jalkoja sekä kehittämään liikkuvuuttasi. Saat eväitä säännölliseen kotiharjoitteluun.

 

RUOKAILUT

Varaa mukaan omat eväät! Päivien aikana pidetään lounastauko omin eväin.

KURSSIN HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN

Kurssin hinta: 80 €/ henkilö

Ilmoittaudu 27.8.2023 mennessä.

 

Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä opisto@lsopisto.fi tai

soita +358 (2) 560 7750 (ma–pe klo 9–11 ja 13–15.30)

Tutustu koulutuksen peruutusehtoihin täällä.

 

Opettajana Aki Hovivuori

Tarkka, kärsivällinen, empaattinen, pitkäjänteinen, rauhallinen, avulias, innostava, ystävällinen - nämä ominaisuudet ja luonteenpiirteet ovat peräisin kasvatuksesta ja hyvien opettajien, Mestareiden opeista, joita hän on kohdannut matkallaan itse Opettajaksi. Hän on omistautunut tähän maailmankuvaan, jonka on myös oivaltanut sopivan hänelle. Se on vaatinut paljon aikaa sekä panostusta. Nyt on hänen vuoronsa siirtää tuo vanha Tieto eteenpäin. Iältään Aki on 63 v., josta hän on opettanut tai ohjannut 28 vuotta ja edelleen hän aikoo jatkaa opetustyötä, paneutuen tehtävään parhaalla mahdollisella tavalla.

Kokemusta on karttunut yläasteikäisten opetuksesta Tampereella, opetustyöstä Tampereen Yliopistossa, Sibelius Akatemiassa ja Teatterikorkeakoulussa. Erittäin haastava on ollut opettaa kuurosokeita, aspergernuoria ja kehitysvammaisia Helsingissä, kertoo Aki. Sieltäkin tulokset ja palaute on ollut hyvää.

Seniori-ikäisten ja työttömien kanssa mm. palvelukeskuksissa, hän on opettanut korvauksetta. Tärkeänä hän näkee sen, että kaikkia pitää auttaa ja tukea, on siihen varaa tai ei. Riittää kunhan on halua ja saapuu paikalle. 'Kannettu vesi ei kaivossa pysy..' , Aki siteeraa.

Kiinalaisittain: 'Ei seisova vesi ole hyvää juoda.', hän lopettaa.

Aki Hovivuori Anchor

Majoitu koulutuksen ajan Huittisten Ratsastuskeskuksella

Opistokampuksemme majoitustilat ovat täynnä. Majoitusta voi kuitenkin kysellä ja varata Huittisten Ratsastuskeskukselta. Majoitukseen on matkaa Länsi-Suomen opistolta noin 7,5km.

Majoitus:

1 hengen huone (oma suihku ja wc) 65€/ huone / yö

2 hengen huone (oma suihku ja wc) 85 €/ huone / yö

Huoneen voi varata suoraan Huittisten Ratsastuskeskukselta sähköpostilla toimisto@rekikoski.fi tai numerosta 02 567 797.

 

Lue koulutuksen peruustusehdoista täältä.

bottom of page