top of page

Länsi-Suomen kansainvälinen kesälukio

Huittinen 7.-13.7.2023 

Leirimuotoisessa kesälukiossa voit suorittaa valtakunnallisen historian moduulin, mutta näkökulmaa avarretaan yhteistyössä toisen mantereen opiskelijoiden kanssa. Yhdessä voimme selvittää, kuinka opetus ja käsitykset historiasta eroavat Marokon ja Suomen välillä, ja miten tämä auttaa meitä ymmärtämään mahdollisia tulevaisuuksia.

Ilmoittaudu mukaan 18.6.2023 mennessä!

Image by Alan Hough

Kansainvälinen
kesälukio Huittisissa

Tervetuloa opiskelemaan

Länsi-Suomen opistolle!

Länsi-Suomen kesälukioon ovat tervetulleita kaikki toisen asteen opiskelijat sekä toiselle asteelle siirtymässä olevat opiskelijat.

Ohjelmassa panostetaan tutustumiseen ja mahtavaan ryhmähenkeen. Voit solmia elämänmittaisia ystävyyssuhteita sekä opiskelijoihin eri puolilta Suomea että Välimeren rannalla Tetouanissa asuviin lukiolaisiin. Kesälukioon osallistuu Kesälukioseuran vaihto-ohjelmasta (ks. Marokon kesälukio) pieni ryhmä marokkolaisia nuoria La Ruche des Sciences -koulusta.

Kurssipaikkana toimii Länsi-Suomen opisto, jonka kaunis historiallinen puukartano ja viihtyisä opistokampus sijaitsevat joen varrella, hyvien liikenneyhteyksien päässä Huittisissa (vain 80 km Tampereelta, 60 km Porista ja 85 km Turusta). Voit tulla leirimuotoiseen kesälukioon kaukaakin ja majoittua kahden hengen huoneessa.

Historian kurssi

Opetus on suurelta osin englanninkielistä ja yhteistä marokkolaislukiolaisten kanssa (36 oppituntia, sisältäen retkiä ja iltaohjelmaa). Marokon ryhmän tutustuessa suomen kielen alkeisiin ja suomalaiseen kulttuuriin keskittyvät suomalaiset opiskelijat HI6-moduulin sisältöihin suomeksi (n. 20 oppituntia). Kesälukio tarjoaa siis:

1) valtakunnallisen suoritusmerkinnän HI6

2) soveltavampaa aiheen käsittelyä ja kurkistuksen tulevaisuudentutkimuksen teemoihin

3) ainutlaatuisen kansainvälisen leirielämyksen ja hauskanpitoa yhdessä uusien kavereiden kanssa

HISTORIA 

Historian laidalla (HI6 Maailman kulttuurit kohtaavat 2 op)
Opintojaksossa keskitytään rajapintoihin: kuinka Eurooppa kohtaa muut maanosat historiassa, tässä hetkessä ja tulevaisuudessa. Keskustelevalla ja lämpimällä otteella yhdessä innostuneiden marokkolaisten lukiolaisten kanssa puretaan eurosentrisyyttä, ja tutkitaan sekä kolonialismin historiaa, että muiden kuin eurooppalaisten näkemyksiä historiasta ja tulevaisuudestakin. Samalla opimme kiehtovasta ja tuhansia vuosia vanhasta kulttuurista.

Image by Mari Potter
Image by Raúl Cacho Oses

Muu ohjelma

Vapaa-aikaa vietetään yhdessä piha- ja muiden pelien sekä ohjatun vapaa-ajan ohjelman merkeissä. Kesälukion aikana päästään liikkumaan, saunaan ja uimaan sekä istumaan iltaa yhdessä tulen ääressä tai piknikvilteillä. Teemme kaksi retkeä lähialueen kohteisiin.

Ohjelmaan kuuluu myös yhdessä suunniteltava kulttuuri-ilta, jossa marokkolaiset ja suomalaiset esittelevät omaa maataan ja kulttuuriaan. Ehkä mukana on tunnelmallinen tila, pelejä, kuvamateriaalia, musaa, tansseja, ruokaa ja herkkuja. Mitä sinä kertoisit omasta Suomestasi?

Voit viettää vapaa-aikaa myös lähimaastoissa ulkoillen, jokimaisemista rantaterassilla nauttien tai tutustumalla opiston oman kirjaston tarjontaan. Muutaman kilometrin päässä sijaitsevasta Huittisten keskustasta löytyy monipuolista palvelutarjontaa, kuten kauppoja, erikoisliikkeitä, keilahalli, pelikenttiä ja hyvä uimahalli.

Usein kysyttyä: 

Kenelle kesälukio sopii? 

Kesälukio on suunnattu toisen asteen opiskelijoille, toiselle asteelle siirtyville opiskelijoille sekä aikuisopiskelijoille.

Miten ja milloin kesälukiota voi suorittaa? 

Kansainvälinen kesälukio järjestetään pe 7.- to 13.7.2023. Voit hakea mukaan täyttämällä alla olevan lomakkeen.

Voiko kesälukion kursseja hyväksi lukea omassa lukiossa?


 
Mitä opiskelu kesälukiossa maksaa? 

Sovi mahdollisista moduulien hyväksi luvuista osaksi omaa lukiotodistusta oman lukion rehtorin tai opinto-ohjaajan kanssa ennen kesälukion alkamista..

Tarjoamme suomalaisopiskelijolle nyt poikkeuksellisen edullisen osallistujahinnan: 100 € / opiskelija. Hinta sisältää lukujärjestyksen mukaiset ateriat, opetuksen ja retket.

 

Opiskelu ilman majoitusta: 100 € / opiskelija (sis. opetus, opetusmateriaalit, opetusvierailuihin liittyvät matkat 7.-13.7.2023). 

Majoitus on tarjolla erilliseen hintaan: 1hh 75€/viikko/hlö tai 2hh 40€/viikko/hlö.

Tutustu myös peruutusehtoihin.

Majoittuminen, ruokailu ja muu ohjelma? 

Ruokailu:

Intensiivisiä opiskelupäiviä rytmittävät maukkaat, koulun omassa keittiössä valmistetut ateriat. Huomioimme mahdolliset erityisruokavaliot. Täysihoidon valinneille hintaan sisältyy ruokailut (aamiainen, lounas ja päivällinen). Lähin kauppa ja ravintolapalvelut löytyvät vajaan 2 km päässä opistosta.

Majoittuminen:

Voit halutessasi majoittua yhdessä koulun pihapiirissä olevista neljästä siististä majoitusrakennuksesta.

Tarjolla on yhden ja kahden hengen huoneita. Majoittumaan voi saapua jo edellisenä päivänä (to 6.7.) Majoitustiloissa on hyvin varustellut keittiöt ja oleskelutilat. Täysihoidon valinneille majoitus sisältyy hintaan. HUOM! Opiskelija-asuntoloissamme ei ole ympärivuorokautista valvontaa.

Opiskelupäivien jälkeen voit virkistäytyä vaikka ulkoilemalla lähiluonnossa jokimaisemista nauttien tai tutustumalla opiston oman kirjaston tarjontaan. Voit myös lähteä vierailemaan muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan Huittisten keskustaan, josta löytyy monipuolista palvelutarjontaa, kuten kauppoja, erikoisliikkeitä ja erityisen hyvä uimahalli.

Missä kesälukio sijaitsee?

Länsi-Suomen opisto sijaitsee Satakunnassa Huittisten kaupungissa.

Länsi-Suomen opisto
Aino Voipion tie 30, 32700 Huittinen 

Kansainvälinen kesälukio.PNG
Sign me up!

Ilmoittaudu mukaan Länsi-Suomen kansainväliseen kesälukioon:

Osallistuminen

Kiitos ilmoittautumisesta!

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta viimeistään 18.6.2023. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme 50 % kurssimaksusta. Alle 7 vuorokautta ennen kesälukion alkamista tehdyistä peruutuksista veloitamme koko maksun. Sairaustapauksissa lähettämällä meille sairaustodistuksesi opisto@lsopisto.fi, maksuvelvoite katkeaa välittömästi. Muistathan ilmoittaa tilitietosi palautusta varten. Huomioi, että kesälukion maksamatta jättäminen tai tulematta jättäminen ei ole peruutus. Länsi-Suomen kesälukiolla on oikeus peruuttaa kesälukio, mikäli sille ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia. Tällaisessa tapauksessa osallistumismaksuja ei veloiteta.

Kesälukion ilmoittautuminen
Anchor 1
bottom of page