top of page

Länsi-Suomen kansainvälinen kesälukio

Tulossa kesällä 2025

Tule mukaan Länsi-Suomen kasainväliseen kesälukioon!

opisto-07_edited.jpg

Kesälukio Huittisissa

Tervetuloa opiskelemaan

Länsi-Suomen opistolle!

Länsi-Suomen kesälukioon ovat tervetulleita kaikki toisen asteen opiskelijat sekä toiselle asteelle siirtymässä olevat opiskelijat. Idyllinen opistokampuksemme upeine historiallisine rakennuksineen sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä, vain 80 km Tampereelta, 60 km Porista ja 85 km Turusta.

b30975d8-3c61-4978-a776-1f8685bacae4.jpg

Kesälukio
Länsi-Suomen opistolla

Opiston vehreässä ympäristössä on mahdollisuus peleihin, ulkoiluun ja vaikkapa jokimaiseman ihailuun rantaterassilta.

 

Kävelymatkan päässä Huittisten keskustasta löytyy mm. kauppoja, keilahalli, pelikenttiä ja mainio uimahalli.

 

Joinakin iltoina on opettajien johdolla rentoa kaikille yhteistä iltaohjelmaa.

Kulttuurinen identiteetti ja kulttuurivaihto

Tule pohtimaan suomalaisuutta, saamelaisuutta, suomenruotsalaisuutta, savolaisuutta, oululaisuutta, maailmankansalaisuutta tai moninaisempaa kulttuuri-identiteettiäsi yhdessä avoimessa ilmapiirissä, jossa saa kysyä ja erehtyä! Kesälukiossa tutustutaan tämän päivän kulttuurin lisäksi Suomen alueen kansanperinteeseen, tapoihin ja uskomuksiin sekä historiaan ja mytologiaankin.

Mukana omaa ja täkäläistä kulttuuria tutkiskelemassa ja siitä kertomassa on myös Suomessa vieraileva ryhmä marokkolaisia lukiolaisia sekä ryhmä ranskalaisia nuoria. Heitä kiinnostaa kuulla juuri sinun näkökulmasi Suomesta! Kesälukion kieli on pääsääntöisesti englanti, jonka suullinen kielitaito kehittyy erityisesti uusien kansainvälisten ystävien kanssa jutellessa.

Stacked Books

Usein kysyttyä: 

Kenelle kesälukio sopii? 

Kesälukio on suunnattu toisen asteen opiskelijoille, toiselle asteelle siirtyville opiskelijoille sekä aikuisopiskelijoille.

Miten ja milloin kesälukiota voi suorittaa? 

Kesälukio järjestetään kesällä 2025. Tarkempi aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Voiko kesälukion kursseja hyväksi lukea omassa lukiossa?


 
Mitä opiskelu kesälukiossa maksaa? 

Sovi mahdollisista moduulien hyväksi luvuista osaksi omaa lukiotodistusta oman lukion rehtorin tai opinto-ohjaajan kanssa ennen kesälukion alkamista..

Hinta ilmoitetaan myöhemmin.

Majoittuminen, ruokailu ja muu ohjelma? 

Ruokailu:

Intensiivisiä opiskelupäiviä rytmittävät maukkaat, koulun omassa keittiössä valmistetut ateriat. Huomioimme mahdolliset erityisruokavaliot. Täysihoidon valinneille hintaan sisältyy aamiainen, lounas ja päivällinen ensimmäisellä opiskeluviikolla ti-la ja toisella opiskeluviikolla ma-pe. Sunnuntaina ei ole järjestettyä ruokailua. Lähin kauppa ja ravintolapalvelut löytyvät vajaan 2 km päässä opistosta.

Majoittuminen:

Voit halutessasi majoittua yhdessä koulun pihapiirissä olevista neljästä siististä majoitusrakennuksesta.

Tarjolla on yhden ja kahden hengen huoneita. Majoittumaan voi saapua jo edellisenä päivänä. Majoitustiloissa on hyvin varustellut keittiöt ja oleskelutilat. Täysihoidon valinneille majoitus sisältyy hintaan. HUOM! Opiskelija-asuntoloissamme ei ole ympärivuorokautista valvontaa.

Opiskelupäivien jälkeen voit virkistäytyä vaikka ulkoilemalla lähiluonnossa jokimaisemista nauttien tai tutustumalla opiston oman kirjaston tarjontaan. Voit myös lähteä vierailemaan muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan Huittisten keskustaan, josta löytyy monipuolista palvelutarjontaa, kuten kauppoja, erikoisliikkeitä ja erityisen hyvä uimahalli.

Missä kesälukio sijaitsee?

Länsi-Suomen opisto sijaitsee Satakunnassa Huittisten kaupungissa.

Länsi-Suomen opisto
Aino Voipion tie 30, 32700 Huittinen 

Sign me up!

Ilmoittaudu mukaan Länsi-Suomen kesälukioon:

Osallistuminen

Kiitos ilmoittautumisesta!

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta viimeistään 2.6.2024. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme 50 % kurssimaksusta. Alle 7 vuorokautta ennen kesälukion alkamista tehdyistä peruutuksista veloitamme koko maksun. Sairaustapauksissa lähettämällä meille sairaustodistuksesi opisto@lsopisto.fi, maksuvelvoite katkeaa välittömästi. Muistathan ilmoittaa tilitietosi palautusta varten. Huomioi, että kesälukion maksamatta jättäminen tai tulematta jättäminen ei ole peruutus. Länsi-Suomen kesälukiolla on oikeus peruuttaa kesälukio, mikäli sille ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia. Tällaisessa tapauksessa osallistumismaksuja ei veloiteta.

Kesälukion ilmoittautuminen
Anchor 1
bottom of page