top of page
Actors Rehearsing

MUSIIKKITEATTERIN VALMENNUSKURSSI

12.–13.3.2022

Tukea alan korkeakoulujen valintakokeisiin valmistautumiseen? Eväitä koe-esiintymisiin, tai muuten vain harjoitusta musiikkiteatterinäyttelemisestä?

Musiikkitatterin valmennuskurssi Petrus Kähkösen opissa

Kurssilla syvennytään näyttelijäntyöhön laulamisen aikana Acting through song -metodin avulla, jota kurssin opettaja Petrus Kähkönen on itse opiskellut New Yorkissa David Brunettin johdolla.

 

Kuinka sävellettyä musiikkia hyödynnetään näyttelijäntyössä? Miten musiikki tulee perustelluksi näyttelijäntyön näkökulmasta? Kurssin aikana tarkastellaan myös sitä, millainen on musiikkiteatterialan näkökulmasta hyvä CV ja kuinka koe-esiintymisiin voi valmistautua mahdollisimman hyvin. Musiikkiteatterilaulussa katsoja on tarkoitus saada kuuntelemaan tarinaa. Laulujen kohdalla näyttelijän ilmaisu ottaa vielä yhden askeleen pidemmälle; kohtausten isoimmat emootiot liittyvät yleensä juuri tarinaa kuljettaviin musiikkikappaleisiin. Kun siirtymä puhutusta tekstistä lauluun on saumaton, katsoja ei edes huomaa, että näyttelijä laulaa.  

Kurssi on suunnattu musiikkiteatterin tekemisestä kiinnostuneille nuorille (alaikäraja 16 v.) ja aikuisille. Se toimii myös valmennuskurssina esittävän taiteen alan korkeakouluihin hakeville. Tarjolla on sekä aktiivi- että passiivipaikkoja.

Kurssipäivät alkavat lyhyellä teoreettisella osuudella, jonka jälkeen laitetaan niin sanotusti kädet multaan open session -työskentelyssä. Käytännön työskentelyn osuudessa keskitytään yhden aktiiviosallistujan työskentelyyn kerrallaan hänen valitsemansa musiikkiteatterikappaleen parissa. Open session on avoin opetustilanne, joka rakentuu yhteisen jakamisen ja keskustelun kautta opettajan johdatellessa työskentelyä jatkuvasti kehittyvään suuntaan. Tarjolla on aktiivipaikkoja niille, jotka haluavat työstää omaa lauluesitystään open session -tuokiossa sekä passiivipaikkoja niille, jotka mieluummin vain seuraavat open session työskentelyä. Lähde rohkeasti mukaan!

Aktiivipaikka 

Passiivipaikka

Osallistujat pääsevät seuraamaan open session -työskentelyä ja saavat näin arvokasta oppia musiikkiteatterikappaleen työstämisestä esityskuntoon. Kaikki osallistujat ovat mukana open session -tuokioihin liittyvässä keskustelussa. Kurssin teoriaosuudet ovat kaikille osallistujille yhteiset. 

Musiikkitatterin valmennuskurssi

Osallistuja pääsee työstämään ennakkoon valmistelemaansa musiikkiteatterikappaletta esiintymällä säestäjän kanssa. Opettaja tekee kehitysehdotuksia ja antaa rakentavaa ja kannustavaa palautetta auttaen osallistujaa viemään esityksensä uudelle tasolle. Open session -ohjaustuokion pituus on noin 45 min ja sitä seuraavat kaikki kurssin osallistujat ottaen osaa ohjaustuokioon liittyvään keskusteluun.

Kurssin teoriaosuudet ovat kaikille osallistujille yhteiset.


Ennakkotehtävä: aktiivipaikan varaavan osallistujien tulee valita kappale jostain musikaalista (suomen tai englannin kielellä) ja opetella se hyvin ulkoa. Teksti kannattaa opetella ulkoa myös puhuen, koska sitä lähestytään kuin monologia. Jos tarvitset apua kappaleen valinnassa, ota yhteyttä!

Lauantai 12.3.2022 klo 10.00-16.00

Sunnuntai 13.3.2022 klo 10.00-16.00

Hinta: 140 € / aktiiviosallistuja, 70 € / passiiviosallistuja (sisältää kahden päivän valmennuskurssin)

 

Ilmoittaudu 27.2.2022 mennessä täällä!

 

Jäikö kysyttävää?

Ota yhteyttä opisto@lsopisto.fi tai soita +358 (2) 560 7750 (ma–pe klo 9–11 ja 13–15.30)

Petrus Kähkönen.jpg

Opettajanasi Petrus Kähkönen

Petrus on näyttelijä ja laulaja, joka on toiminut niin teatterinäyttämöillä kuin ääninäyttelijänä jo toistakymmentä vuotta. Hänen teatteritöistään tunnetuimpia ovat Kinky Bootsin Charlie Price, Notre Damen kellonsoittajan Quasimodo sekä Shrekin Shrek.

Petrus koulutti itsensä aikanaan hakemalla oppinsa New Yorkista sekä Lontoosta. Hän opiskeli New Yorkissa Acting Through Song -menetelmää opettajanaan arvostettu Broadway-esiintyjien kouluttaja David Brunetti. Ja nyt, 12 vuotta ja useita päärooleja myöhemmin, hän itse opettaa kyseistä tekniikkaa, jota on koko uransa ajan hyödyntänyt.

Petruksen kursseilla on lämmin, turvallinen ja avoimen rento tunnelma. Päivät puuhaillaan yhdessä keskustellen, käytännössä harjoittelemalla ja ratkoen musikaalikappaleiden hahmojen tarinoita.

Tervetuloa!

Majoitu koulutuksen ajan Länsi-Suomen opistolla

Opistokampuksella on myös majoitusmahdollisuus.​

Majoitus:

2 hengen huone (oma suihku ja wc) 50 €/ huone/ yö

2 hengen huone (suihku ja wc käytävällä) 40 €/ huone/ yö

1 hengen huone (oma suihku ja wc) 30 €/ huone/ yö

1 hengen huone (suihku ja wc käytävällä) 25 €/ huone/ yö

 

Lue koulutuksen peruustusehdoista täältä.

bottom of page