top of page
Etsi
  • opisto

Englannin kielen kurssi aikuisille

Englannin kielen kurssi yli 50-vuotiaille on vakiintunut jo opiston kurssitarjontaan, ja sen ympärille suunnitellaan erilaisia lyhyempiä kursseja opiskelijoiden toiveiden ja tarpeiden mukaan.

 

Englantia kursseilla opettaa Kristian Hannikainen. Kristianin isä on suomalainen ja äiti italialainen, ja kuten usein kansainvälisissä perheissä saattaa tapahtua, yhteisenä kotikielenä toimii useampi kieli, Hannikaisella ne ovat olleet englanti, italia ja suomi, tässä nimenomaisessa järjestyksessä. Kristian on syntynyt Suomessa, mutta isänsä uran takia hän varttui pääsääntöisesti ulkomailla mm. Jugoslaviassa, Brasiliassa, Italiassa, Englannissa, Portugalissa ja Meksikossa. Hän ehti opiskella muutaman vuoden peruskoulussa Helsingissä ja suorittaa asevelvollisuuden Helsingin ilmatorjuntarykmentissä Hyrylässä. Kristian on asunut monta vuotta ulkomailla, joista pisimpään Meksikossa, jossa hän opetti englantia meksikolaisille ja espanjaa amerikkalaisille. Hän palasi Suomeen vuonna 2015, ja aloitti opetustyön Sastamalan opistolla. Kollegan kautta hän tutustui myös Evan Schoombieen, joka opettaa englantia Länsi-Suomen opistolla. Evanin kautta myös Kristian päätyi opettamaan Länsi-Suomen opistolle. Nykyään Kristian opettaa englantia, espanjaa, italiaa, portugalia, ranskaa ja myös suomea ulkomaalaisille neljässä eri opistossa!


Englannin kielen kurssilla keskitytään englannin puhumiseen
Englannin opettaja Kristian Hannikainen

Syksyllä taas alkava Englantia 50+ -kurssi on suunniteltu siten, että opiskelija puhuu mahdollisimman paljon. ”Luemme erilaisia tekstejä, keskustelemme niistä, ja vastaamme niihin perustuviin kysymyksiin. Teemme erilaisia teksteihin liittyviä kirjallisia harjoituksia. Vaikka käsittelemme joitakin kieliopillisia käsitteitä, emme käytä niihin liikaa aikaa, sillä kurssin tavoitteena on auttaa opiskelijaa saamaan lisää itseluottamusta ja parantamaan puhumista. Koskaan ei pidä unohtaa, että vaikka kielioppia osaisi kuinka paljon tahansa, ainoa tapa parantaa puhetta on puhuminen” kiteyttää Kristian. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kommunikoida paremmin englannin kielellä ja ymmärtää paremmin vieraita kulttuureja. Kurssilla käsitellään monenlaisia aiheita kuten matkailua, kulttuuria, maantiedettä, historiaa, ympäristöä ja maailmanlaajuisia asioita. Useimmat päivät alkavat kahvikupposen ja keskustelun äärellä, jolloin opitaan "small talkin" salaisuudet keskustellen arjen elämästä. 

 

”Englanti on maailman puhutuin vieras kieli, siis ei äidinkielenä vaan toisena kielenä, ja se voi toimia passina, jonka avulla voimme ymmärtää paremmin ympäröivää maailmaa. Ulkomaan matkat paranevat huikeasti, kun osaa keskustella ja siten parantaa kanssakäymistä paikallisten kanssa” sanoo Kristian kysyttäessä mitä hyötyä englannin kielen osaamisesta on.


Englannin kielikurssi aikuisille tarjoaa myös paljon tietoa ja ymmärrystä eri kulttuureihin.
Syksyn 2023 opiskelijat sekä opettaja Kristian Hannikainen

Kurssille on mahdollista osallistua paikan päällä tai etänä. Opistolla on majoitusmahdollisuus, mutta majoituspaikkoja on rajallinen määrä. Paikan päällä opiskellessa kurssin hintaan kuuluu myös aamupala ja lounas opiston ruokalassa. Kansanopisto onkin ns. sisäoppilaitos, jossa opiskellaan ja asutaan samassa paikassa, se luo unohtumattoman kokemuksen ja opiskelija voi luoda uusia ystävyyssuhteita kanssaopiskelijoiden kanssa.


Etäopiskelua kokeiltiin ensimmäinen kerran viime syksynä, ja se koettiin toimivana konseptina. ”Luokkahuoneessa on suuri televisioruutu, jossa Zoom-alustan kautta voidaan nähdä kotona olevat oppilaat, ja kotona olevat oppilaat näkevät luokkahuoneen oppilaat luokkahuoneessa olevan kameran kautta. Kotona olevat oppilaat saavat joka viikko sähköpostitse kyseisen viikon materiaalin. Näin luodaan yksi tila, jossa on vaikea vetää rajaa todellisen tilan ja eetterin välille” sanoo Kristian.


Englannin kielen kurssin opiskelijat ystävystyvät kolmen kuukauden aikana.
Syksyn 2022 iloiset englannin kielen opiskelijat sekä opettaja Kristian Hannikainen

Nyt on oiva mahdollisuus osallistua mukaan kurssille etänä tai paikan päällä! Opiskelija voi valita kumpi sopii itselle paremmin. Kurssilla on jo mukavasti ilmoittautuneita, mutta mukaan mahtuu vielä! Opiskelijoiden pyynnöstä olemme myös avanneet toisen kurssin, jota on mahdollista käydä työn ohella. Opiskelu tapahtuu neljänä eri viikonloppuna syksyllä 2024. Lisätiedot tästä kurssista löydät täältä.


 Englantia 50+ kertauskurssi 20.1–31.1.2025 (Englantia 50+ (3 kk) kurssin käyneille)
140 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page