top of page
Etsi
  • opisto

Aikuisopiskelu koukuttaa !

"Meistä tuli muurareita, taksikuskeja, suutareita, yksinhuoltajaäitejä, autokauppiaita. Meistä tuli lääkäreitä, virkamiehiä, vääpeleitä..." laulaa Anssi Kela.

Meille kaikille täällä Länsi-Suomen Opistolla 50+ englantia opiskeleville yhteistä on, että meistä tuli aikuisopiskelijoita.


Jotkut meistä ovat vielä työelämässä ja tarvitsevat luontevaa kielitaitoa hoitaessaan työtehtäviään tai liikeasioitaan, toiset jo tukevasti eläkkeellä ja kielitaidon kohentaminen on harrastus, josta saa hyötyä matkaillessaan tai kohdatessaan vieraskielisiä.


Itse löysin kielten opiskelun uudelleen vuonna 2017, yli 40-vuoden tauon jälkeen. Mielessä olivat koulumuistot ja sen aikaiset opetustavat. En tajunnut, miten opetus on vuosien aikana muuttunut. Enää ei tarvitse opiskella koulua, vaan elämää varten. Olen osallistunut ensimmäisen pitkän kurssini jälkeen parillekin lyhyemmälle pätkälle. Syyskuun alussa jännitti taas tulla kolmeksi kuukaudeksi ryhmään, josta alussa ei tuntenut ketään. Nopeasti meistä tuli yhtenäinen joukko, vaikka alkutestien mukaan olimmekin vähän eri vaiheissa kielen osaamisessa. Kiitos ihanan opettajamme Kristian Hannikaisen, joka jaksaa kannustaa ja antaa meille myös paljon yleissivistävää tietoa. Huomaan, että jokainen tunti on niin innostava, että tähän jää väkisinkin koukkuun.


Opisto tarjoaa mahtavat puitteet


Opiskelua meillä on arkisin viisi opetustuntia päivässä. Lisäksi saamme kotiläksyjä. Päivä alkaa maittavalla aamiaisella. Kivaa on heti aamun alkajaisiksi tavata myös muiden kurssien ja muista maista olevia opiskelijoita, niin aikuisia kuin nuoriakin. Myös monipuolinen lounas kuuluu kurssin hintaan. Me pitkämatkalaiset voimme asua edullisesti oppilasasuntolassa, jossa omassa huoneessa on suihkumahdollisuus ja yhteiskeittiössä voi tehdä itselleen iltapalaa.


Koska opiskelu kestää kolme kuukautta, ovat opiskelijat tietyin edellytyksin oikeutettuja aikuiskoulutustukeen tai yrittäjille tarkoitettuun vastaavaan. Me eläkeläiset jäämme tuota etua paitsi, mutta kokonaisuus on edullinen verrattuna vaikkapa yksityiseen kielikouluun.


Muuttuvassa maailmassa kielitaito on välttämättömyys ja mahdollisuus elinikäiseen oppimiseen suuri ilo ja etuoikeus.


Merja Salanko-Vuorela

opiskelija, Englantia 50+


Syksyn 2022 Englantia 50+ opiskelijat sekä opettaja Kristian Hannikainen (vasemmalla)
Syksyn 2022 Englantia 50+ opiskelijat sekä opettaja Kristian Hannikainen (vasemmalla)

 

Kiinnostaisiko sinua uuden oppiminen, kielen puhuminen ja yhteisöllisyys? Keväällä 2023 meillä alkaa uusi kurssi, Espanjaa 50+. Kurssi on suunnattu kaikille 50 vuotta täyttäneille, jotka haluavat kehittää espanjan kielen taitoaan perus-keskitasolla. Uskallat lähteä mukaan, vaikka muistaisit aikaisemmin oppimistasi espanjan kielen ilmauksista vain sanoja sieltä täältä. Kurssin jälkeen olet entistä varmempi espanjan kielen käyttäjä!


Italiasta kiinnostuneille, meille on tulossa neljän viikonlopun mittainen kurssi keväälle, Italian perusteet matkailijoille. Tällä kurssilla opit matkailuitalian perusteet; opit muun muassa asioimaan sujuvasti niin hotellissa kuin ravintolassakin, tekemään ostoksia, kysymään tietä ja hankkimaan lippuja tapahtumiin. Kurssilla tehdään keskusteluharjoituksia ja tutustutaan italialaiseen kulttuuriin tekstien avulla. Lisäksi opiskelijoilla on kurssin jälkeen mahdollisuus osallistua erikseen pääsiäismatkalle Italiaan Le Marchen maakuntaan. Matkan käyntikohteita ovat San Marino, Urbino ja Pesaro Adrianmeren rannalla.


Molemmilla kursseilla opettajana toimii monitaituri Kristian Hannikainen. Nyt on loistava mahdollisuus kehittää kielitaitoa keväällä 2023. Lisätietoja kursseista tulossa lähiaikoina, seuraa verkkosivujamme ja kanaviamme niin tiedät ilmoittautumisista etunenässä. Italian kurssille on ilmoittautuminen jo auki, klikkaa kurssille alla olevasta linkistä.


¡Hasta pronto! / A presto!284 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page