
TARU STILL
Laulaja, musiikkiteatterinäyttelijä ja musiikinopettaja
Taru Still on laulaja, musiikkiteatterinäyttelijä ja musiikinopettaja. Hän viimeistelee maisteriopintojaan Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuslinjalla pääaineenaan pop&jazz-laulu. Lisäksi Taru on valmistunut Lahden Ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalta vuonna 2015. Taru opettaa musiikkia ja laulamista eri ikäisille oppilaille kouluissa ja yksityisesti. Opetustöiden lisäksi hän on työskennellyt useissa ammattiteatterimusikaaleissa mm. Kansallisteatterin Slava ja Musta Saara-esityksissä. Tällä hetkellä Taru on osa vapaan kentän musiikkiteatteriryhmää nimeltä Musiikkiteatteri NYT. Ryhmä luo säännöllisesti uusia kantaesitysmusikaaleja.
Tarun musiikillinen ura on lähtenyt käyntiin 4-vuotiaana aloitetuilla viulutunneilla. Teini-iässä Taru ymmärsi, että laulaminen on enemmän se hänen juttunsa ja vaihtoi klassisen viulunsoiton pop&jazz-laulamiseen. Lukionsa Taru kävi ilmaisutaitopainotteisessa Kallion lukiossa, jonka jälkeen musiikkiteatteri vei mennessään. Luonteva jatkumo tälle kaikelle oli opiskella vielä musiikinopettajaksi, sillä Tarun mukaan siinä ammatissa pääsee hyödyntämään kaikkia aiemmin opittuja taitoja monipuolisesti.
Tarun opetusfilosofiaa voisi luonnehtia oppilaslähtöiseksi, sillä hänen mielestään jokainen oppilas on erilainen ja erityinen, joten myös opettajalta vaaditaan pelisilmää ja osaamista muokata omaa opetustyyliä kunkin oppilaan tarpeiden mukaan. Taru haluaa, että hänen laulutunneillaan on turvallinen ja luottamuksellinen ilmapiiri ja hän käyttää paljon aikaa laulutunneilla tämän turvallisen tilan luomiseen, erityisesti kun oppilaat ovat uusia opettajalle sekä toisilleen. Taiteidenvälisyys on Tarulle opettajana luontevaa ja hänen laulutunneillaan musiikkiteatterilinjalla harvoin keskitytään pelkkään laulutekniikkaan. Mukana Tarun laulunopetuksessa kulkee aina tekstin tulkinta, näyttelijäntyö ja kehon liike, sillä Taru uskoo, että kaikki nämä osa-alueet tukevat toisiansa. Tunneilla työskentelemme sekä yhdessä että yksittäin ja jokainen pääsee oppimaan toisiltansa seuraamalla ja kuuntelemalla muiden työskentelyä.