Niina Kastari kuva 9_edited_edited.jpg

NIINA KASTARI

Jazz- ja nykytanssi, baletin perustekniikka, koreografinen työskentely, kehonhuolto

Niina Kastari on ihmisen kokonaisvaltaisesta kasvusta ja kehollisen harjoittelun mahdollisuuksista kiinnostunut tanssipedagogi. 

Hän on työskennellyt useita vuosia tanssin ja liikkeen parissa opettajana ja myös esiintyjänä keskittyen erityisesti nykytanssiin ja somaattiseen harjoitteluun. Maailman ihmeistä ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneena ihmisenä Niina on ehtinyt kouluttautua kasvatustieteen maisteriksi, tanssinopettajaksi AMK ja Somatic Pilates -ohjaajaksi.  Niina on työskennellyt tuntiopettajana esimerkiksi taiteen perusopetuksessa, tanssin ammatillisissa opinnoissa sekä yliopistotason näyttelijäntyön koulutuksessa. Länsi-Suomen opistolla Niina toimii paitsi opettajana myös koulutussuunnittelun tehtävissä. 

Tanssin ja liikkeen opettajana Niina ohjaa ihmisiä luomaan rehellisen yhteyden itseensä, toisiin ihmisiin ja ympäristöönsä. Hänelle tärkeitä arvoja opetustyössä ovat jokaisen osallistujan kunnioittaminen, kokemuksellisuus ja tutkiva mieli sekä kokemusten jakaminen ja yhdessä tekemisen ilo. Opettajana Niina on asiastaan innostunut, täsmällinen ja lempeä. 

Niinan mielestä tanssin opettamisessa erityisen kiehtovaa on mahdollisuus tulla sinuiksi itsensä kanssa kehollisen harjoittelun avulla, mahdollisuus keholliseen kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen toisten kanssa sekä mahdollisuus kokea erilaisia ”maailmoja” vaihtelevien musiikki- ja tanssikulttuurien myötä.   

Niinan tunneilla opiskellaan jazz- ja nykytanssia, baletin perustekniikkaa, liikeilmaisua ja tanssi-improvisaatiota sekä tutustutaan koreografisiin työkaluihin. Lisäksi tunnit sisältävät kehonhuoltoa, jota lähestytään erityisesti pilatesmenetelmän kautta. Opintokokonaisuuden aikana opiskelijalla on mahdollisuus laajentaa liikerepertuaariaan, löytää keholliseen tekemiseensä uusia dynamiikkoja ja tasoja, harjoittaa kehonkannatusta ja liikkeen rentoutta sekä kehittää rytmistä työskentelyään. Opiskelija saa tietoa teatteritanssista ja vahvistaa persoonallista ilmaisuaan.