Niina Kastari kuva 9_edited_edited.jpg

NIINA KASTARI

Jazz- ja nykytanssi, baletin perustekniikka, koreografinen työskentely, kehonhuolto

Niina Kastari on ihmisen kokonaisvaltaisesta kasvusta ja kehollisen harjoittelun mahdollisuuksista kiinnostunut tanssipedagogi. 

Hän on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, tanssinopettaja (amk) ja Somatic Pilates -ohjaaja ja on työskennellyt useita vuosia tanssin ja liikkeen parissa opettajana ja myös esiintyjänä keskittyen erityisesti nykytanssiin ja somaattiseen harjoitteluun. Niinalla on opetuskokemusta muun muassa taiteen perusopetuksesta ja tanssin ammatillisesta koulutuksesta. Länsi-Suomen opistolla hän toimii paitsi opettajana myös koulutussuunnittelun tehtävissä. 

Tanssin ja liikkeen opettajana Niinalle tärkeitä arvoja ovat jokaisen osallistujan kunnioittaminen, tutkiva mieli, kokemusten jakaminen ja yhdessä tekemisen ilo. Häntä inspiroi mahdollisuus keholliseen kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen toisten kanssa sekä erilaisten ”maailmoja” kokeminen vaihtelevien musiikki- ja tanssikulttuurien myötä.

Niinan tunneilla opiskellaan jazz- ja nykytanssia, baletin perustekniikkaa, liikeilmaisua ja tanssi-improvisaatiota sekä tutustutaan koreografisiin työkaluihin. Lisäksi tunnit sisältävät kehonhuoltoa, jota lähestytään erityisesti pilatesmenetelmän kautta. Opintokokonaisuuden aikana opiskelijalla on mahdollisuus laajentaa liikerepertuaariaan, löytää keholliseen tekemiseensä uusia dynamiikkoja ja tasoja, harjoittaa kehonkannatusta ja liikkeen rentoutta sekä kehittää rytmistä työskentelyään. Opiskelija saa tietoa teatteritanssista ja vahvistaa persoonallista ilmaisuaan.