top of page
Etsi
 • liisakontturi-paas

PARITANSSIKURSSIN TANSSIKUPLA

Länsi-Suomen opiston syksyn 2021 kolmen kuukauden paritanssikurssi on tullut päätökseen ja seuraava vastaava kurssi järjestetään 1.2.-30.4.2022.


Kuvassa syksyn 2021 kurssilaiset: Vasemmalta takarivistä: Hannele ja Pauli Heinävedeltä, Teija ja Jukka Ulvilasta ja Harjavallasta, Valma ja Petri Oulusta Keskellä Reima, joka muutti nyt Tampereelle ja Eija Tampereelta. Alarivissä vasemmalta Pauliina ja kurssin oma lellikki Yassina Eurasta, Virpi Ähtäristä, Anne-Maarit Eurasta ja vierailija Arja Oulusta. Arja oli mukana kevään 2021 kurssilla ja tuli kertailemaan asioita kanssamme parin viimeisen viikon ajaksi. Kuvasta puuttuu Saija, joka oli kurssilla jo toisen kerran (eka kerta syksyllä 2020), mutta joutui loukkaantumisen vuoksi olemaan pois viimeisen kuukauden.
Syksyn paritanssikurssi oli poikkeuksellisen homogeeninen


Syksyn paritanssikurssi oli monella tavalla ainutlaatuinen, niinkuin jokainen kurssi on. Mukana olevat ihmiset muodostavat siitä omanlaisensa ja jokainen antaa kurssin ilmapiiriin oman tärkeän panoksensa.


Mitkä asiat tekivät tästä kurssista erityisen?

 • kaikilla opiskelijoilla oli selkeä lavatanssitausta, se oli heidän intohimonsa ja sitä he halusivat kehittää, kukin omista lähtökohdistaan. Me opettajat pyrimme vastaamaan tähän parhaalla mahdollisella tavalla sekä tanssituntien että teoriatuntien puitteissa.

 • kurssilaisten ikähaarukka oli tähän astisista tasaisin. Se vaikutti osaltaan kurssin ilmapiiriin ja siihen, miten eri yksilöt ajattelivat eri asioista. Kun takana on elämän kokemusta ja kuljettua matkaa, ei enää jaksa kantaa huolta pienistä asioista eikä jaksa ottaa toisten murheita tai pahaa mieltä itselleen taakaksi. Tämä osaltaan varmasti vaikutti siihen, että tämä oli ensimmäinen kurssi, joka selvisi näin tiiviistä kuplassa olosta ilman isompaa konfliktia.

 • huolimatta siitä, että intohimo oli lavatansseissa ja nimenomaan niiden tanssitekniikan kehittämisessä, jokainen kurssilainen yllätti sekä opettajat että ehkä myös itsensä heittäytymisen rohkeudessa ja laadussa. Turvallisessa oppimisympäristössä uskaltaa heittäytyä ja tehdä asioita, joita ei kenties muunlaisessa tilanteessa uskaltaisi. Kurssilla poistettiin peilikammoa ja eturivin kammoa, heittäydyttiin tanssimaan ilman askelia ja kuvioita, hulluteltiin erilaisten musiikkien ja toisaalta treenattiin tiukasti ja keskittyneesti tanssitekniikkaan liittyviä asioita.

 • suurin osa ei ollut koskaan aiemmin kokeillut argentiinalaista tangoa, mutta kaikki taisivat rakastua siihen Jenna Polven opastamana. Tähänkin lajiin kaikki suhtautuivat avoimin mielin ja lähtivät rohkeasti kokeilemaan jotain itselleen täysin uutta.

 • jokainen heittäytyi myös rohkeasti esiintymään kurssin päätösviikonloppuna. Esityksen materiaalin tuottivat opiskelijat itse, pienen ohjeistuksen avulla ja lopputuloksesta tuli upea.


Kurssin opettajat Lissu, Elisa, Niina ja Lasse ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että tämän porukan kanssa oli huikean hienoa työskennellä ja että motivaation taso oli korkea jokaisella yksittäisellä tunnilla.


Mitä olivat paritanssikurssilaisten isoimmat oppimiskokemukset?


Kysyimme kurssin loppupalautteessa mitkä olivat kurssilaisten isoimpia oppimisen kokemuksia ja oivalluksia Saimme seuraavanlaisia vastauksia:

 • vartalonkäytön ja -asennon merkitys dynaamisen tanssin onnistumiseksi

 • eri musiikkilajien tunnistaminen ja musiikin kuuntelun kehittyminen

 • se, että tanssiin voi heittäytyä, eikä tarvitse kangistua kaavoihin

 • baletin käsitteet ja se, miten ne liikkeet ovat mukana myös kaikessa paritanssissa

 • aivan ihanaa oli herätä joka aamu, kun tiesi pääsevänsä tanssimaan.

 • kun liike tuntuu luontaiselta ja helpolta, se todennäköisesti on oikein. Siihen haluan pyrkiä yhä enemmän.

 • olen niin onnellinen, että sain toteuttaa tämän tanssikuplan. Luulen, että vaikutukset näkyvät myös myöhemmin, kaikkea ei vielä edes hoksaa.

Get Together Party päätti syksyn kurssin


27.-28.11.2021 paritanssikurssin opettajat järjestivät Get Together Partyn kaikille 2018-2019, syksy 2020, kevät 2021 ja syksyn 2021 paritanssikursseille. Viikonloppu oli täynnä iloisia ja lämpimiä kohtaamisia sekä vanhojen kurssikavereiden että uusien tuttavuuksien kanssa.


Viikonloppuna kurssilaiset saivat nauttia opiston omien opettajien lisäksi Jenna Polven hitaat- tunnista sekä yllätysvieraina Matti ja Sannu Heikkilän opeista. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, tunnelma oli koko viikonlopun ajan katossa eikä kukaan olisi halunnut lähteä kotia kohti vielä sunnuntaina.


Viikonlopun ohjelmassa oli: Niinan Pilatestunti, Lissun rumba-bolero ja cha cha, Jennan hitaat, Lissun Latino Show, Matin lattari-iloittelu, Matin ja Sannun fuusiotango ja Elisan tanssi-iloittelu.


Paritanssikurssin tanssikupla puhkeaa


Viikonloppuna oli myös aika puhkaista syksyn 2021 tanssikupla ja se tehtiinkin mieleenpainuvalla tavalla. Kurssilaiset olivat harjoitelleet itse suunnittelemansa tanssin Scot Bradleyn biisiin Lovefool. Tässä sommitelmassa nähtiin pieni pala balettia, foksia eri tyyleillä, fuskua, rumba-boleroa ja lopuksi nautiskeltiin hetki argentiinalaisen tangon askelin. Ihana yhteinen projekti, johon jokainen osallistui innokkaasti.


Opettajilla on ollut tapana jakaa virallisen todistuksen lisäksi omat diplomit, jossa he tuovat ilmi, minkälaisena he ovat nähneet tämän kertaiset opiskelijat.


Kuka on kuka, sitä emme paljasta, mutta näin ihania tyyppejä oli mukana

 • Tanssisi on tyylikästä ja työskentelysi keskittynyttä, intohimo tanssiin näkyy.Otat vastaan ja oppit, kysyt ja saat oivalluksia.

 • Olet lämmön tuoja, levität ympärillesi hyvää. Sinulla on loppumaton oppimisenhalu ja olet sinnikäs treenaaja.

 • Olet oman tiesi kulkija, jolla on ihana pilke silmäkulmassa. Etsit uusia oivalluksia ja selvästä nautit tanssista ja esiintymisestä.

 • Rapatessa roiskuu, sinulla riittää naurua, vauhtia ja persoonallisen upeaa liikettä. Osaat paljon enemmän kuin myönnät, ihana että peilikammo on mennyttä.

 • Sinulta löytyy potentiaalia vaikka mihin niin kehollisesti kuin oppimisen näkökulmasta, olet analyyttinen ja innokas oppija. Rakastat haasteita ja treenaat asiat kuntoon pitäen huumorin matkassa mukana.

 • Olet herkkä, taitava ja musikaalinen tanssija. Olet jo oppinut luottamaan siihen, että teet asioita hyvin, anna sen näkyä muillekin.

 • Sinulla on vahva luotto omaan näkemykseen ja tekemiseen, mikä näkyy tanssista nauttimisena,sitä on kiva katsoa. Sisälläsi asuu pieni vilpertti, jonka esiinpääsy aika-ajoin on piristysruiske koko porukalle.

 • Olet monipuolinen ja musikaalinen tanssija, tunnollinen treenaaja ja työstät annettua palautetta aktiivisesti. Lempeys ja empaattisuus paistavat sinusta kauas eivätkä ne ole yhtään päälleliimattuja.

 • Olet viisas oppija: otat ja hyväksyt elämän sellaisenaan siitä kaikesta iloiten. Jaat ympärillesi valon pisaroita. Sinussa ja oppimisessa on tapahtunut huikeaa kehitystä.

 • Olet aina uudelle avoin ja hyvällä, innokkaalla energialla toimiva tanssija. Lisäksi olet innokas treenaaja, tanssillista kehitystä on tapahtunut paljon kurssin aikana.

 • Olet valoisa ja jotenkin rajaton ihminen, joka osaa silti asettaa asioille sopivat rajat. Otat rohkeasti tanssillisia haasteita vastaan molemmissa rooleissa. Ihana että elämän tarkoitus löytyi!

 • Vaalit elämän isoja ja pieniä iloja nauttien jatkuvasti kehittyvistä tanssiaskeleistasi. Olet porukan pohdiskelija, joka treenaa-miettii-analysoi-treenaa ja kehittyy ymmärtäen kuitekin, että kaikkea ei tarvitse saada.

Yksi tanssikupla on siis taas puhkaistu, opiskelijat ovat palanneet kotipaikkakunnilleen, opiston salit pysyvät tyhjinä vuoden vaihteen yli kunnes ne täyttyvät tangomusiikista Tangon monet kasvot -kurssilla 10.-28.1.2021 ja sen jälkeen pääsemme toivottavasti hyppäämään seuraavan tanssikuplan sisään heti helmikuun alusta.


— MINÄ EN VOI OLLA TANSSIMATTA, TEIDÄN PITÄISI TEHDÄ SAMOIN! — Pikku Myy

 
n594 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page