top of page
Etsi
  • opisto

Tanssikärpäsen purema


Kevään 2023 kolmen kuukauden paritanssikoulutus on saatu juuri sunnuntaina päätökseen. Kurssi huipentui viikonloppuna Petri Hopun vetämään kansantanssikurssiin, joka oli avoin myös muille tanssista kiinnostuneille lyhytkurssin muodossa. Länsi-Suomen opistolla järjestetään pitkän linjan lisäksi lyhytkursseja viikonlopun mittaisista, aina kahden tai kolmen viikon tanssikursseihin. Alkusyksystä on tarjolla swing-kurssi 21.8.–1.9.2023, jonne ilmoittautuminen on jo auki! Seuraa meitä Facebookissa tai katso tarjontaamme verkkosivuilta, jonne päivitämme pitkin vuotta uusia kursseja.

Länsi-Suomen opiston paritanssilinjalla on huikea kattaus ammattilaisia opettajina.
Liisa Kontturi-Paasikko toimii paritanssilinjan vastuuopettajana.

Tämän kevään paritanssilinjalta saimme kahden osallistujan mietteitä opiskeluista Länsi-Suomen opistolla. Miten he päätyivät opistolle, ja mitä kaikkea kolme kuukautta on heille antanut. Lue alta Esan ja Saijan mietteitä keväästä ja miten tanssikärpänen on purrut heihin. Seuraa varoitus, tanssikärpänen saattaa puraista sinuakin, ja voit löytää itsesi syksyn paritanssikurssilta! ;)
"Paritanssin olen aloittanut noin 8 vuotta sitten. Aiemmin 3kk kurssin käyneen vinkistä kuulin tästä mahdollisuudesta. Lähdin itse kokemaan saman, koska halusin kehittää omaa tanssia kokonaisvaltaisesti. Luokanopettajana olen opintovapaalla ja saan aikuiskoulutustukeakin.

Kurssi on ylittänyt kaikki odotukset. Urheiluopistomainen treenaa-syö-nuku -opiskelu tuntuu hyvältä. Kurssilla on huippu opettajat ja opetuksen saa lähes yksityisopetuksena. Kurssin aikana suosikki-inhokki lajiasetelma on poistunut, ja kaikista tanssilajeista on tullut mielenkiintoisia ja mukavia.


Suosittelen tätä 3kk intensiivikurssia seuraaville opiskelijoille. Täältä saa edulliseen hintaan lähes yksityisopetusta huippuopettajilta. Kurssilla oppii tuntemaan huipputyyppejä ympäri Suomen."

- Esa Makkonen 60v. Vantaa, luokanopettaja


Viimeisinä viikkoina opiskelijat esittivät tanssidemon opiston muille opiskelijoille ja henkilökunnalle.


"Näin muistaakseni Facebookissa ensimmäisen mainoksen Länsi-Suomen opistosta, kun koko lukuvuoden mittainen tanssikurssi alkoi. Päätin, että tämä täytyy käydä kokemassa, tää on mun juttu. Olin mukana heti ensimmäisessä 3kk paritanssikurssitoteutuksessa 2020 syksynä ja sen verran taisi olla mukavaa ja jäi opittavaa ja pureskeltavaa, että 2021 syksynä oli sama homma edessä, 3kk tanssikupla. 2023 kevään olen ollut jälleen mukana samassa hullutuksessa, kolmas kerta toden sanoo?


Vuonna 2012 löysin itseni lavatanssimaailmaan. Siitä asti tämä harrastus on ollut tärkeä osa elämääni. Vuoden 2017 syksyllä on tullut ensimmäiset haaveeni siitä, että saisin tehtyä tanssista jopa ammatin. Ajatus on voimistunut vuosien varrella ja konkreettisia asioita sen eteen on koitettu tehdä, vaikka asia vielä tuntuu kovin kaukaiselta. Suurin askel on kuitenkin ollut toistaiseksi se, että haavetta on alkanut kertomaan hiljalleen ääneen. Helpompi saada tukea ja kannustusta ympäriltä, kun muut tietävät mitä tavoittelen. Eli jokaisen täällä Länsi-Suomen opistolla käydyn kurssin omat tavoitteet ovat olleet erilaiset keskenään, sen mukaan miten tässä tanssijana, ja toivottavasti tulevana ammattilaisena kypsyy. Yhteinen tavoite on ollut kehittyminen. Kurssilta on saanut hyvää, selkeää opetusta perusliikkumiseen tanssissa, kehon yhteyden löytymistä ja huoltoa baletin ja pilateksen kautta. Persoonallisen tanssitavan löytämiseen kannustetaan. Kehittymisessä on takana tanssin historiaa, musiikin ymmärtämistä, pöljäilyä ja tiukkaa tekniikkatreeniä sopivassa suhteessa. Näitä eväitä saa varmasti hyödynnettyä tulevaisuuden tanssihetkissä ja ihan jokapäiväisessä elämässä. Hyvää vuorovaikutusharjoitusta täällä on myös, pieni tiivis porukka, jonka kanssa on hyvä tulla toimeen. :D


Pystyn suosittelemaan tätä paritanssikurssia jokaiselle vähänkään tanssivalle ihmiselle, jolla on mahdollisuus käyttää muutama arkipäivä viikolla muutaman kuukauden ajan itseensä. Olen kävelevä esimerkki, että tähän opistoon jää koukkuun. Uusia ihmisiä löytyy elämään. Parhaita mahdollisia opettajia ja opintojen kokonaisuus on mietitty hyväksi oppijan kannalta. Jokaisen yksilön toiveita pystytään tämän tyyppisessä opiskelumuodossa huomioimaan. En tiedä tällaista tanssitaivasta muualla olevan. Jatkuisipa tämä kevät ikuisesti..."

- Saija Kotokorpi, 34-vuotias nainen Isojoelta"Tää on mun juttu" toteaa Saija opiston tanssikurssista

"En tiedä tällaista tanssitaivasta muualla olevan. Jatkuisipa tämä kevät ikuisesti."

 

Syksyn paritanssikoulutus järjestetään 4.9. - 30.11.2023, sivulajinaan swing. Ilmoittautuminen kurssille on auki 30.6 asti, mutta ilmoittaudu pian, sillä majoitustilaa on rajoitetusti. Lue lisää kurssista täältä, ja ilmoittaudu verkkosivujen kautta, laittamalla sähköpostia tai soittamalla.


Länsi-Suomen opisto

www.lansisuomenopisto.fi

opisto@lsopisto.fi

02 560 7750 (toimistoaikoina)


441 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page