top of page
Jouni Leikkonen 3.jpg

JOUNI LEIKKONEN

Näyttelijäntyö

”Ehkä se, että elämässäni ensimmäinen näytelmä, jonka näin noin nelivuotiaana,  oli Kolme iloista rosvoa ja ensimmäinen näytelmä, jossa näyttelin oli Kolme iloista rosvoa, on johtanut siihen, että olen erikoistunut musiikkiteatteriin.” -Jouni Leikkonen

Jouni on toiminut aktiivisesti teatterin parissa jo lukioajoista lähtien. Hän tiesi jo varhain, että haluaa teatterista itselleen ammatin ja pääsikin heti ensi yrittämällä sisään Tampereen Yliopiston näyttelijäntyön laitokselle. Näyteltyään joitakin vuosia tamperelaisissa teattereissa Jounille tarjoutui pikkuhiljaa enemmän ja enemmän opetustehtäviä. Samaan aikaan Teatterikorkeakoulussa alkoivat teatteriopettajan pedagogiset opinnot, joihin Jouni hakeutui. Hän on ensimmäisiä Suomessa valmistuneita näyttelijäntyön opettajia, jotka ovat saaneet pedagogisen koulutuksen.

Nyt Jouni on ehtinyt ohjata ja opettaa teatteria yli 25 vuoden ajan. Hän on työskennellyt muun muassa Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksessa, Lahden kansanopiston teatterilinjalla, Turun ammattikorkeakoulun Taideakakatemiassa ja Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatterikoulutuksessa. Jouni onkin vuosien varrella opettanut lukuisia tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä ja teatterintekijöitä. 
Jouni suhtautuu opettamiseen suurella intohimolla ja uteliaisuudella. Hän kokee, että opettaminen on jatkuvaa uusien asioiden löytämistä. Mitä enemmän tietää ja osaa sitä enemmän tuntuu olevan asioita joista haluaisi tietää vielä lisää.

Jouni näkee opettamisen ja ohjaamisen sosiaalisina tapahtumina, joissa ollaan tasa-arvoisessa vuorovaikutuksessa muiden oppijoiden tai työryhmän jäsenten kanssa. Teatterin tekeminen antaa Jounille vahvan olemassaolon tunteen. Jounin mukaan teatteria ja taidetta tehdään, jotta maailmasta tulisi parempi ja inhimillisempi paikka olla ja elää. Hän haluaa omalla työllään olla mukana tässä prosessissa.

bottom of page