top of page
miikka tuominen_edited.jpg

MIIKKA TUOMINEN

Näyttelijä, tuottaja

Miikka Tuominen on monipuolinen teatteritaiteen ammattilainen. Hän valmistui näyttelijäksi Tampereen yliopiston näyttelijäntyön linjalta ja on urallaan työskennellyt esiintyjänä useissa vapaan kentän ryhmissä sekä kiinnitettynä näyttelijänä Jyväskylän ja Kotkan kaupunginteattereissa. Tuominen on ohjannut teatteriteoksia ja toiminut tuottajana. 

 

Musiikkiteatterin ammattimainen tekeminen on tullut Miikalle tutuksi useissa musikaaleissa ja musiikkinäytelmissä, päärooleista ensembletehtäviin. Kokemusta on karttunut nuoruusvuosina Lahden kaupunginteatterissa, freelancervuosien aikana Helsingin kaupunginteatterissa sekä Aleksanterin teatterissa ja kiinnitettynä näyttelijänä Jyväskylässä ja Kotkassa. 

 

Opetustyössä Tuominen pyrkii keskittymään näyttelijään itseensä ja minkälaisia voimavaroja, ajatuksia, arvoja, tuntemuksia ja ideoita hänellä itsellään on. Näyttelijäntyöllisillä harjoitteilla pyritään luomaan turvallinen tila, jossa opiskelija uskaltaa tuoda ajatuksiaan ja tuntemuksiaan esille sekä käyttämään niitä hyödyksi omaa esiintymistään ajatellen. 

bottom of page