top of page
Etsi
  • liisakontturi-paas

KOLMEN VIIKON KURSSEILLA SYVENTYMISTÄ YHTEEN LAJIPERHEESEEN

Länsi-Suomen opiston tanssitarjonta on tällä hetkellä todella monipuolista ja laajaa. Tämän mahdollistavat kaksi paikkakunnalla asuvaa aktiivista korkeakoulututkinnon suorittanutta tanssinopettajaa ja opiston rehtorin avoimuus uudenlaisia ehdotuksia kohtaan.


Niina Kastari (tanssinopettaja AMK) asuu Huittisissa, toimii opistolla suunnitteluopettajana ja omien kontaktiensa ja mielenkiintonsa kautta pystyy ja haluaa järjestää opistolla paljon tanssiin ja hyvinvointiin liittyviä kursseja.

Liisa Kontturi-Paasikko (tanssinopettaja YAMK) asuu naapurikaupungissa Sastamalassa ja ylipuhui rehtori Sami Malisen aloittamaan 10 kk kestävän paritanssikurssin opistolla syksyllä 2018. Lissun lähimmät ja tärkeimmät kollegat asuvat niin ikään Sastamalassa tai lähiympäristössä, joten perustyö opiston paritanssijoiden kanssa on hyvä tehdä tiimin kanssa, jonka tietää ajattelevan opettamiseen liittyvistä asioista samalla tavalla. Lisäksi Lissulla on yli 30 vuoden opettajien koulutusuran jälkeen erinomainen verkosto yhteistyökumppaneita, joita pyydetään vierailijoiksi opistolle tarpeen mukaan.


Onnelliset tanssitähdet ovat siis rantautuneet Huittisten ylle ja Länsi-Suomen opistosta on tullut melkoinen tanssin mekka.

Tangon monet kasvot -kolme viikkoa tangon taikaa


Keväällä 2022 kokeiltiin ensimmäisen kerran pitkän 3kk kurssin rinnalla kolmen viikon tiiviskurssia yhdestä lajista ja tämä laji oli tango. Kurssi toteutettiin itseasiassa edellisten pitkän kurssin käyneiden toiveista, tässäkin hieno osoitus siitä joustavuudesta mikä opistolla on olemassa. Tangokurssi ylitti odotukset ja kannusti meitä kehittämään tätä kurssimuotoa lisää.


Kuvassa sekä tangokurssilaiset että viereisen salin asukit eli kevään 2022 3kk paritanssikurssilaiset sekä opet Elisa, Niina ja Lissu.
Mitä tangokurssi piti sisällään?


Kolmen viikon tangokurssin aikana syvennettiin sekä yleistä tanssillista osaamista että tangoon liittyvän tanssitekniikan syvempää ymmärtämistä. Lissun eli Liisa Kontturi-Paasikon, Elisa Ahosen ja Anniina Koivuniemen johdolla haettiin yhteistä ymmärrystä siitä mitä suomalainen tango pitää sisällään tanssitekniikan osalta ja miten sitä voi soveltaa eri tyylisiin tangomusiikkeihin. Lasse Paasikko piti laajan luennon tangomusiikin kehityksestä ja nykypäivästä ja Niina Kastari auttoi tanssijoita huoltamaan kehoaan Pilateksen ja kehonhuollon avulla.


Edellisten, omien opettajien lisäksi kurssilla oli joka viikko vierailijapäivä, jossa oman tangotyylinsä asiantuntijat esittelivät omaa tyyliään. Näiden kautta kurssilaiset saivat käsityksen Fuusiotangosta (Juhani ja Maija Kuosmanen), Wanhasta Tangosta (Juhani Tahvainen) ja Jenna Polven kanssa he pääsivät maustamaan omaa tangoaan argentiinalaisilla mausteilla.

Upeaa tällä nimenomaisella kurssilla oli se, että viejiä oli mukana enemmän kuin seuraajia! Katso videolta treenitunnelmia viikkojen varrelta.Kolmannen viikon viimeisenä päivänä totesimme yhdessä, että kurssin kesto olisi hyvin voinut olla kolme kuukautta, niin paljon tangossa on asiaa. Niinkuin muissakin lajeissa siinä kohtaa kun niihin lähtee syvemmin pureutumaan. Kerrassaan upea kurssi siis, tätä halutaan lisää!


Swingiä Lindystä Westiin


Ja sitähän on tulossa lisää! Näitä kolmen viikon kokonaisuuksia siis. Niille on alustavasti suunniteltu kolmikierto siten, että kolmiviikkoinen tanssitaan aina ennen 3kk pitkää paritanssikurssia vuorotellen tangon, swingin ja lattarien kesken. Tämä tietysti sillä edellytyksellä, että kurssit kiinnostavat tanssikansaa.Haluat varmaan tietää mitä tuo kurssi tulee pitämään sisällään?


Koska kurssin sisältö eli swinglajit eivät ole Lissun ominta osaamista, hän on sopinut kurssille huikeita asiantuntijavierailuja, joita on jokaisella viikolla kahden kokonaisen opiskelupäivän ajan. Näiden lisäksi asioita syvennetään ja treenataan Lissun kanssa. Lasse on luvannut olla mukana perehdyttämässä kurssilaisia swingmusiikin ja sen variaatioiden saloihin ja Niina pitää huolen kehonhuoltoon liittyvistä opinnoista.


Lissun kanssa kulkevat mukana tutut lavoilla tanssittavat lajit, joten niitäkään ei unohdeta vaikka vierailijoiden kanssa perehdytään heidän erityisosaamislajeihinsa.


Vierailija 1: Anni Heikkinen


Anni toimii päätoimisena lehtorina Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksessa ja tulee tekemään vierailun opettajavaihtona. Annin vahvinta paritanssiosaamista ovat swingperheen ”alkupään” tanssit eli Lindy Hop ja muut swingmusiikin alkuajan tanssit sekä yksintanssittavat ns. Authentic jazz -koreografiat. Anni vierailee kurssilla heti sen alussa ja kurssilaiset pääsevät näin tutustumaan swingperheeseen sen historian alkuajoista lähtien. Anniin voit tutustua tästä.

Vierailija 2: Hanna Tuominen


Hannan on kansainvälisestikin arvostettu osaaja West Coast Swingissä ja toinen hänen erikoisosaamisalansa on bugg. Hanna vierailee kurssin toisella viikolla kahden päivän ajan ja hänen kanssaan pääsee kurkkaamaan näiden lajien perusteisiin ,variaatioihin ja kehityskulkuun.


Vierailija 3: Tommi Koivula


Jos joku Suomen maassa tietää paljon swingperheestä se on hra Tommi Koivula, joka on valmis tuomaan tietonsa ja osaamisensa kurssilaisten käyttöön kurssin viimeisellä viikolla kahden pitkän päivän ajan. Tommin päivien lopullinen sisältö selviää lähempänä vierailua, se räätälöidään yhdessä kurssilaisten kanssa kun nähdään, mitä kaikkea kahden ensimmäisen viikon jälkeen vielä halutaan saada ja kun Tommi & Lissu tämän pohjalta ratkaisevat mitkä asiat ovat vielä oleellisia kurssikokonaisuuden kannalta.


Huikean hieno kokonaisuus on siis tulossa sekä sinulle joka haluat tutustua lajiperheeseen että sinulle, jolla on jo tanssitaustaa ja haluat syventää tietotaitoa tämän lajiperheen lajeissa.


Eikä tässä ollenkaan kaikki


Kuten aiemmin tekstissä mainittiin, kolmen viikon kokonaisuudet tanssitaan ennen 3kk pitkää kurssia, tulevasta paritanssin pitkästä kurssista löydät tietoa edellisestä blogista. Tämän kurssin rinnalle on suunniteltu pidettäväksi Paritanssia näyttämölle -kurssi.
355 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page