Search
  • opisto

KOLMEN KUUKAUDEN TANSSIKUPLA

Updated: Oct 3

Syyskuun alussa aloitti 13 opiskelijaa paritanssin 3kk kurssin ja aika on vierähtänyt niin, että nyt vasta olen kirjoittamassa ensimmäistä blogia opinnoista.


On hienoa huomata, miten jokainen ryhmä on erilainen ja sen ”henki” muodostuu ihan omanlaisekseen. Tämähän on nyt järjestyksessä neljäs paritanssikurssi ja lisää on tulossa heti ensi keväänä, mukana yksi uusi 3kk kurssi ja 3 viikon tangokurssi ja mitä todennäköisimmin kevääseen tulee myös jokunen viikonloppukurssi.


10.1.-28.1.2021 TANGON MONET KASVOT


1.2.-30.4.2021 PARITANSSIKURSSI


1.2.-30.4.2021 PARITANSSIA NÄYTTÄMÖLLE


Ensimmäinen kurssi kesti kokonaisen lukuvuoden 2018-19, mukana oli 7 opiskelijaa ikähaarukalla 18-62 akselilla Rovaniemi-Joensuu- Pori-Helsinki. Tämä porukka oli ”iätön” ja hitsautui ihanalla tavalla yhteen tuon vuoden aikana. Paljon koettiin yhdessä, paljon opittiin. Yhteistyötä ja yhteisiä opintoja oli samaan aikaan opistolla olleen taidetanssilinjan kanssa, jonka kanssa mm. tehtiin koko illan tanssiteoskin, jossa jokainen sai heittäytyä huikeasti oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Ihana vuosi!


Kuvassa poseeraavat opiston rantatörmällä syksyllä 2018 aloittaneet pari- ja taidetanssilinjalaiset. Toista vuoden kurssia yritettiin saada kasaan syksyllä 2019, mutta siihen ei tullut riittävästi ilmoittauuneita, joten päädyimme kokeilemaan olisiko ihmisten helpompi järjestää 3kk läsnäolo. Tämä osoittautui hyväksi ratkaisuksi.Ensimmäinen 3kk kurssi järjestettiin syksyllä 2020 ja tähän saatiinkin 12 opiskelijaa. Ikäjakauma ei ollut niin suuri kuin vuoden kurssilla, mutta mukana oli sekä nuoria aikuisia että eläkeikäisiä opiskelijoita. Tämä oli energinen ja räiskyvä sakki, jossa jokainen persoona joutui käymään keskustelua itsensä kanssa myös siitä, millainen on ryhmän jäsenenä ja ihmisenä ja moni kokikin tämän annin yhtä isoksi kuin tanssillisen oppimisen.Yllä olevassa kuvassa on tämä syksyn 2020 hulvattoman ihana porukka. Koronapandemia alkoi tämän kurssin aikana, mutta kurssi saatiin onnellisesti vietyä loppuun ennen tiukempia rajoituksia.


Viime keväänä tanssittiin 3kk vähän pidennetyssä muodossa, kun koronan vuoksi jouduimme pitämään kurssia tauolla muutaman viikon ajan. Kevään porukassa oli mukana 12 opiskelijaa, joista suurin osa jatkoi loppuun vaikka kevät oli rikkonainen. Tässäkin porukassa, kurssin hajanaisuudesta huolimatta, oli ihanaa oppimisen riemua ja opiskelijat pitävät edelleen yhteyttä toistensa kanssa. Koronakevään vuoksi porukka onkin vähän synkemmän näköistä maskeineen.


Kouluttajalle yksi parhaista palautteista on ollut se, että kurssille halutaan tulla uudestaan, kertaamaan asioita. Näitä ”luokalle jääneitä” (kuten he itseään nimittävät) on ollut sekä viime kevään kurssilla että nyt käynnissä olevalla. Tämä kertoo meille opettajina sen, että teemme jotain oikein kun olemme pystyneet kasvattamaan oppimisen ja kehittymisen nälkää.


Kuluvan syksyn kuulumisia

Nyt siis mennään jo viidettä viikkoa syksyn 3kk kurssia. Mukana on tällä kertaa ehkä heterogeenisin porukka tähän astisista. Kaikilla on selkeä ja pitkä lavatanssitausta ja halu kehittyä tanssijoina yleisesti siten, että pääpaino on perinteisissä tanssilaejissa. Porukalla on myös ihana uskallus ottaa vastaan uutta ja heittäytyä hulluttelemaan. Ikäjakaumankin puolesta tämä porukka on eniten lähellä toisiaan, mukana on työikäisiä vuorotteluvapailijoita, eläkeikäisiä tanssinharrastajia ja yksi ihana nuori äiti, jonka hurmaava tytär on välillä mukana piristämässä tuntejamme.


Kuvassa pikku prinsessa Niina-open kanssa.


0 views0 comments

Recent Posts

See All